Активісти хочуть чесної атестації «верхівки» поліції

18 Лютого 2016, 12:02
4190

Під стінами головного управління Національної поліції Волині луцькі активісти влаштували акцію під гаслом «За чесну атестацію».

У заході взяли участь представники «Самооборони Волині», «Автомайдану України», «Цивільного корпусу «Азов» та «Рожищанської народної самооборони».

Активісти не протестують проти атестації, а навпаки – всіляко її підтримують. Зокрема, в цьому запевняє один із учасників акції Сергій Чуріков.

«Заклики «зрада», «все пропало», «нас зливають» останнім часом все частіше звучать щодо атестації поліцейських у ЗМІ та у соціальних медіа. Тому ми прийшли сюди, аби підтримати тих людей, які витрачають свій особистий час та на громадських засадах займаються атестацією», –  розповів Сергій Чуріков.

За його словами, активісти також хочуть продемонструвати, що вони «за» чесну атестацію.

«Не дивлячись на суспільну зневіру, ми не втратили довіри до комісій і пильно слідкуємо за атестаційними процесами, аби вони відбувалися прозоро та чесно. Крім того, саме сьогодні проходять атестації керівники обласного управління, районних та міських відділків поліції», – запевнив учасник акції.

Член центральної атестаційної комісії Ірина Мусій розповіла, що відсоток тих працівників, які не пройшли атестацію сягає не менше 80%.

«Людину складно оцінити за 15 хвилин, але ми здебільшого вже маємо інформацію про того чи іншого працівника ще до початку співбесіди. А вже безпосередньо під час розмови намагаємося оцінити, наскільки відвертим є працівник. Для переважної більшості найбільша проблема – незнання законів. Люди інколи не розуміють, чим відрізняється новий закон про національну поліцію від старого про міліцію», – розповіла Ірина Мусій.

Вона запевняє, що за весь час особисто на неї ніхто не чинив жодного тиску, роботу в комісії називає конструктивною та злагодженою.

Нагадаємо, що атестація поліцейських у четвер, 18 лютого, повинна бути особливо цікавою, адже у ній братимуть участь не прості міліціонери, а «верхівка» волинської поліції.

1

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром