У Луцьку обговорили ефективність програм транскордонного співробітництва ЄС

15 Лютого 2018, 15:12
Чи сприяє співробітництво з ЄС розвитку області? 6037
Чи сприяє співробітництво з ЄС розвитку області?

У Луцьку відбувся круглий стіл щодо питань ефективності програм транскордонного співробітництва ЄС та реалізації стратегії регіонального розвитку у Волинській області.  

Захід відбувся у четвер, 15 лютого. 

Організатори  круглого столу представили дослідження про те, чи сприяють програми транскордонного співробітництва ЄС реалізації стратегії регіонального розвитку у Волинській області.

Експерти проаналізували 5 програм, у двох з яких бере участь Волинська область. Вони стверджують, що Волинь має великий досвід реалізації програм транскордонного співробітництва ЄС. У рамках минулої програми в області було реалізовано проектів на загальну суму близько 35 мільйонів євро. Найбільш значущими проектами були модернізація пунктів пропуску «Устилуг» та «Ягодин» , а також ремонт Луцького зоопарку, будівництво каналізації у Шацькому районі та інше. 

Водночас менеджер проектів «Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу» Дмитро Безвербний стверджує, що теми туризму та економіки присутні у стратегії, а питання культури, інфрастукрури та соціальної сфери у стратегії не згадуються. 

Організатори пояснили, що більш активним у написанні проектів є Луцьк, в той час як нові об’єднані територіальні громади не подають таких проектів через брак досвіду правильного їх написання. Дмитро Безвербний зауважив, що теми транскордонного співробітництва недостатньо, практично немає кваліфікованих осіб, які б могли доступно донести інформацію про користь транскордонної політики. 

«Коли шукали інформацію про різні публічні заходи, деякі проекти навіть не могли знайти у Googlе, а це дуже сумно», – зауважив він.


Голова «Центру транскордонного співробітництва» Юрій Вдовенко проаналізував  транскордонне співробітництво в інших областях, зокрема у Чернігівській, Київській, Житомирській, Рівненській, Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій та інших. Найбільш  успішною у питаннях транскордонного співробітництва є Львівська область.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром