Пішки гнав отару з окупованого села: як у Луцькому районі живе фермер з Донеччини

28 Січня 2023, 13:19
Як у Луцькому районі живе фермер з Донеччини 1231
Як у Луцькому районі живе фермер з Донеччини

Володимир Альохін чоловік, історія якого вразила всю Україну. Він – фермер із Донеччини, який під обстрілами пішки гнав півтисячі овець з окупованого села Павлівка.

Вже понад пів року чоловік доглядає свою отару в селі Новостав Боратинської громади Луцького району. Про це пише «ВСН» з посиланням на сюжет 12 каналу.

Спершу Володимиру доводилося жити в хліві на фермі колеги Василя Мельника. Але із початком зими товариш забрав його до своєї хати.

З моменту  останньої зустрічі з журналістами в житті Володимира змінилося небагато. Хіба, сміється, українських слів трохи вивчив.

«Льог спать 22 фєвраля, а прокинувся 24 лютого», каже він.

Місяць тому Володимир Альохін їздив на Батьківщину... за трактором. Він досі сміється, коли згадує, як показував Василю свою сільгосптехніку.

Трактор добряче «покалічений» росіянами і їхньою зброєю. А його рідна Павлівка нині схожа на одну величезну руїну.

«Там залишилося людей 40 у нашому селі. Село розбили вщент. Купа каміння. Тому потрібно буде їхати додому, закочувати рукави та починати все спочатку», – бідкається він.

От тільки якщо село відбудувати можна, то людей, вбитих росіянами, вже повернути ніколи не вдасться.

Згадує, як будучи в окупації йому доводилося спілкуватися з ворогами, просити їх віддати тіла вбитих українців, переселяти людей з однієї зруйнованої хати в іншу.

Поруч Володимира завше його вірні Люся та Рошен. Це із ними чоловік гнав отару із Донеччини.

Нині випасати худобу чоловікові допомагає вже три собаки. Окрім проблем із кормами для овець, є ще одна – інфекція, яка поступово вражає отару. Усе через клімат та вибагливість породи тварин.

Овець нині у Володимира трохи менше, ніж було у вересні.

Роботи, каже, вистачає: тим паче, що окрім своєї худоби донеччанин порає господарство волинського фермера.

Час від часу чоловік навідується до рідних. Старша донька із 14-го живе в Грузії, молодша, з онукою і з дружиною – у Дніпрі.

Після трагедії в Дніпрі він би радий був, аби молодша донька з онукою виїхали за кордон, утім вона чекає чоловіка. Зять Володимира Альохіна – у полоні окупантів. Туди, розказав нам фермер, він потрапив із Азовсталі. Чоловік каже: віддав би за доньчиного чоловіка справу свого життя – усіх своїх овець, утім нині доводиться лише чекати.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром