Реконструкція насосних станцій у Луцьку: чому її призупинили та коли відновлять

26 Січня 2023, 12:35
Реконструкція насосних станцій у Луцьку: чому її призупинили та коли відновлять 668
Реконструкція насосних станцій у Луцьку: чому її призупинили та коли відновлять

У Луцьку тимчасово призупинили програму з модернізації 12 підвищувальних насосних станцій. 10 станцій встановили ще восени, ще дві знаходяться у запасі на випадок аварій.

Про це розповів «Суспільному» керівник «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк.

З його слів, усі 12 насосних станцій – це власне обладнання підприємства, яке було придбане за кредитні кошти.

«Обладнання куплялося під певні підстанції, але враховуючи що зараз війна і є певні обмеження і по інвестиційній програмі, і по тарифу, то щоб мінімізувати ризики поки притримуємо, не встановлюємо», – зазначив очільник підприємства.

Віктор Гуменюк говорить, що процес заміни 12 насосних станцій відбувається паралельно з проєктом НЕФКО щодо повної реконструкції ще 19 ПНС (підвищувальна насосна станція – ред.). 19 насосних станцій в «Луцькводоканалі» планують модернізувати за кошти НЕФКО у 2023 році. Цього обладнання підприємство ще не отримувало.

Наразі, з його слів, вісім проєктів із 19 пройшли експертизу, погоджені для «Луцькводоканалу» та оплачені. Коли саме відбудеться реконструкція наступних насосних станції – поки невідомо.

«Хочемо встановити (обладнання – ред.) якнайшвидше, але це може бути і через три місяці, і через пів року. Не від нас залежить, тому що є технічні консультанти з ЄС, які притримують. Підрядник є, але також не може рухатися без остаточного погодження з європейським технічним експертом», – говорить Віктор Гуменюк.

Загалом водопостачання в Луцьку забезпечують 44 насосні станції.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром