Як поводить себе в СІЗО обвинувачений у держзраді лучанин Ілля Сметанін

26 Січня 2023, 09:22
Як поводить себе у СІЗО обвинувачений у держзраді лучанин Ілля Сметанін 1058
Як поводить себе у СІЗО обвинувачений у держзраді лучанин Ілля Сметанін

Обвинувачений у держзраді авіалюбитель та музикант із Луцька Ілля Сметанін, якого підозрюють у «здачі» росіянам під обстріл Луцького аеродрому, понад 10 місяців перебуває у СІЗО. 25 січня йому вкотре продовжили термін тримання під вартою.

На запит «Суспільного» керівник Луцького слідчого ізолятора Андрій Гульоватий розповів про умови, в яких перебуває підозрюваний та його поведінку.

Скрипка і відсутність побачень

Нині Сметанін перебуває у двомісній камері. За десять місяців побачення із ним ніхто з рідних чи друзів не просив.

«Характеризується посередньо. Режим утримання не порушує. Соціальні зв'язки підтримує з рідними шляхом отримання посилок-передач», – каже керівник СІЗО характеризуючи поведінку арештованого.

Сметанін, який до затримання був учасником академічного камерного оркестру, питав дозволу принести до камери скрипку, однак йому заборонили.

«Книжки дозволені, батьки передають йому книги», – додав Андрій Гульоватий.

Запобіжний захід продовжили

У Луцькому міськрайонному суді 25 січня повторно обирали запобіжний захід для підозрюваного у державній зраді скрипаля та авіалюбителя. Засідання відбулося у закритому режимі.

На одному з попередніх засідань обвинувачений просив змінити ув'язнення на домашній арешт. Прокуратура наполягає, щоб він залишався під вартою, – розповіла речниця Волинської прокуратури Наталія Мурахевич.

«Наразі продовжили запобіжний захід підсудному. До 25 березня включно він перебуватиме під вартою. Йде період дослідження письмових доказів і прокуратура робить все можливе, щоб він отримав заслужене покарання», – додала речниця.

Скільки часу триватиме розгляд справи у суді прогнозувати не беруться. Деталей справи поки не розголошують, оскільки це державна таємниця, – сказав «Суспільному» суддя-спікер В'ячеслав Покидюк.

Сам Ілля Сметанін на попередніх судових засіданнях свою вину заперечував, відмовлявся і давати коментарі журналістам. З адвокаткою обвинуваченого Євгенією Коваленко нам зв'язатися не вдалося.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром