Підгайцівська громада зібрала для ЗСУ понад 100 тисяч гривень на різдвяних концертах

25 Січня 2023, 17:30
Концерт у Підгайцівській громаді 976
Концерт у Підгайцівській громаді

Спільними зусиллями працівників культури, артистів-аматорів та знаних в області ансамблів Підгайцівської громади для допомоги Збройним Силам України зібрали 105, 5 тисяч гривень.

Упродовж двох тижнів у сільських будинках культури та клубах Центр культури, туризму, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради провів 11 концертів, після яких глядачі могли зробити свій внесок у перемогу, вкинувши гроші у скриньку для збору коштів. Про це йдеться на сайті громади. 

У різдвяних концертах взяли участь кілька сотень учасників різного віку: вихованці дитсадків та школярі, учасники вокальних та хореографічних гуртків при будинках культури, солісти церковних та освітянських хорів, аматорські колективи народної пісні та заслужений народний ансамбль пісні та танцю України «Колос».

«У найвіддаленіших селах громади будинки культури ледве вміщали усіх глядачів. Трепетні патріотичні вірші, українська пісня викликали то сум, то радість, то сльози. Найменші учасники милували талантами та дитячою безпосередністю, юні таланти вражали акторською майстерністю та силою голосу, традиційно кожен концерт завершувався спільним виконанням колядки. У Липинах навіть трохи змінили текст та  заспівали про четвертий праздник, який цьогоріч чекають усі українці – СВЯТО ПЕРЕМОГИ», – йдеться у публікації.

Директорка Центру культури, туризму, молоді та спорту Тетяна Ковжук висловила вдячність усім учасникам концертів та людям, які прийшли  підтримати аматорів сільської сцени та донатили в підтримку ЗСУ. 

Куди підуть зібрані кошти, поки не анонсують. Кажуть, що вирішили порадитись з військовими та закрити якусь із їхніх потреб.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром