Вулицю Пушкіна перейменують на вулицю Вальдемара Пясецького за результатами обговорення

25 Січня 2023, 12:44
Вальдемар Пясецький 1160
Вальдемар Пясецький

Вулицю Пушкіна у центрі Луцька можуть перейменувати на вулицю Вальдемара Пясецького після громадського обговорення.

Про це йшлося на сесії міської ради 25 січня, повідомляє журналістка Район.Луцьк.

За словами депутатки Алли Доманської, до комісії надійшло кілька варіантів назви для цієї вулиці. Всі варіанти відправили до робочої групи, яка досі їх не розглянула. 

Міський голова Ігор Поліщук відповів, що дуже багато звернень було саме про перейменування на вулицю Вальдемара Пясецького. Алла Доманська зазначила, що ці звернення не надходили до комісії.

Врешті вирішили винести питання на громадські обговорення.

За рішенням міськради, з 1 до 4 лютого проведуть громадське обговорення у формі консультацій з громадськістю на офіційному веб-сайті Луцької міської ради і громадських слухань щодо питання перейменування вулиці Пушкіна на вулицю Вальдемара Пясецького. 

Довідково

Вальдемар Пясе́цький — український краєзнавець. Автор понад чотирьох сотень праць про історію волинського краю. Народився у Дубровиці на Рівненщині, проте дитинство і юність провів на Волині.

Працював викладачем історії мистецтв у Луцькій художній школі та Луцькому педінституті ім. Лесі Українки. Свою першу краєзнавчу розвідку про Луцьк написав у 1973 році. Був знаний як дослідник найважливіших осередків давнього Луцька та його околиць.

Читайте такожВулицю Пушкіна у Луцьку можуть назвати на честь Вальдемара Пясецького

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром