Переселенка з Херсона відкрила в Луцьку аптеку та планує створити мережу на Волині

25 Січня 2023, 10:55
Переселенка з Херсона відкрила в Луцьку аптеку 1345
Переселенка з Херсона відкрила в Луцьку аптеку

Переселенка Ольга Осипенко відкрила місяць тому в Луцьку власну справу – аптеку. До обласного центру Волині жінка з родиною переїхала у квітні.

Як розповіла «Суспільному» жінка, після евакуації певний час не розуміла, що робити далі.

До початку повномасштабної війни у її родини був бізнес із 13 аптек на території Херсонської області, яким займалися близько десяти років. Всі аптеки нині на окупованих територіях та чи вціліли орендовані приміщення переселенка, каже, не знає. У центрі Херсона в Ольги Осипенко залишилося власне житло.

Переселенка Ольга Осипенко

У Херсоні переселенка провела в окупації шість тижнів: із півторарічною донькою місяць жили під сходами у будинку її сестри. Каже, що там було найбезпечніше місце, тому з дому виходили вкрай рідко.

«Два рази на тиждень за їжею. І назад в хату. Страшно було. Скрізь окупанти ходять, на ринку ходять, спілкуються, до тебе прислухаються. Було дуже незручно. Було страшно за дитину, тому що вона маленька», – говорить жінка.

З бізнесом, котрий залишився в окупації, Ольга Осипенко, говорить, попрощалася. Каже: найголовніше – це життя та хороші люди, які зустрічаються на шляху. Одна з таких – переселенка з Миколаєва Ольга Енгель. Зараз жінка працює завідувачкою в аптеці Ольги Осипенко. З червня живе у Луцьку, тут шукала роботу.

Переселенка з Миколаєва Ольга Енгель

«Я працювала завідувачкою аптеки в Миколаєві. Спочатку в Центр зайнятості звернулася і сама шукала. І так співпало, що ми зустрілися з Ольгою Олександрівною, вона мені запропонувала бути завідувачкою. Надає оптимізму в нашій такій складній ситуації», – додала переселенка.

Дві Ольги познайомилися через центр зайнятості. Як розповіла «Суспільному» директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин, до них за час повномасштабної війни щодо пошуку роботи звернулися понад 2 700 переселенців, із яких вдалося працевлаштувати 705 осіб. Додає: станом на 16 січня в пошуках роботи все ще перебували 334 людини.

Ольга Осипенко планує розширяти мережу аптек на Волині й до рідного Херсона поки не збирається. Інша Ольга хоче повернутися до Миколаєва, як тільки там стане безпечно.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром