У луцькому ліцеї №22 ліквідували спалах ротавірусної інфекції, учні повернулися до навчання

24 Січня 2023, 17:00
У луцькому ліцеї №22 ліквідували спалах ротавірусної інфекції 1030
У луцькому ліцеї №22 ліквідували спалах ротавірусної інфекції

Спалах ротавірусної хвороби серед учнів луцького ліцею №22 локалізували та ліквідували.

Про це інформує ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ»

В ході проведеного епідрозслідування фахівці центру відібрали проби зразків із зовнішнього середовища, харчових продуктів, біоматеріал від дітей та персоналу школи для проведення бактеріологічних та вірусологічних досліджень.

При проведенні досліджень в готових стравах, сировині та воді патогенних та умовно патогенних мікроорганізмів не виявили.

Також, за даними Луцького районного управління Держпродспоживслужби у Волинській області у цьому навчальному закладі провели захід державного нагляду (контролю) у вигляді планової перевірки у 2021 році та комісійне обстеження у 2022 році щодо готовності до роботи у 2022-2023 навчальному році. Під час здійснення вищеназваних заходів порушень санітарного законодавства не виявили.

За результатами проведених молекулярно-генетичних досліджень методом ПЛР біоматеріалу від хворих виявили збудник ротавірусної інфекції.

Завдяки своєчасному проведенню протиепідемічних заходів вдалося оперативно локалізувати вогнище та запобігти подальшому поширенню цього захворювання. Встановили контактно-побутовий механізм передачі. Навчальний заклад відновив свою роботу. Учні ліцею повернулися до очного навчання.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром