У Липинах організували волонтерський штаб з виготовлення окопних свічок

24 Січня 2023, 15:29
Виготовлення окопних свічок 1041
Виготовлення окопних свічок

У селі Липини Підгайцівської громади люди організували волонтерський штаб з виготовлення окопних свічок на передову.

За період різдвяних свят вдалося знову зібрати чимало бляшанок, опалки від свічок, картон. Усе приносять батьки дитячого садочку «Оленька», Липинського ліцею, до збору долучилися церкви, що знаходяться на території села, усі небайдужі жителі, які хочуть допомогти захисникам та захисницям. Про це йдеться на сайті громади. 

Віск принесли пасічники, хтось – у відрах, хтось – залитий пластами. А от на парафін люди збирають гроші, замовляють та приносять до старостату.

Якось за один вечір волонтеру Олександру, який організовував збір коштів, вдалося зібрати понад 8 тисяч гривень, на які закупили 100 кілограмів парафіну. Окопні свічки з тієї партії відправили через волонтерів гуманітарної місії «На щиті» на передову. Зігрівали свічки, виготовлені у Липинському старостаті, захисників у Мар’їнці та Авдіївці, під Куп’янськом та у Лимані. Часто працівники старостату передають їх «Новою поштою» або ж через військових, які приходять на ротацію.

Збір матеріалів, який ведеться зараз у громаді, допоможе знову розпочати роботу з виготовлення окопних свічок, яке налагодили працівники Липинського старостату. Крім того, жителі Липинського старостату постійно збирають кошти на виготовлення пічок, на викуп хімічних грілок та на інші потреби наших захисників.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром