Держава боргує Луцьку мільйони за субсидії

14 Лютого 2018, 00:18
Гроші 1629 Джерело: agropolit.com
Гроші

Мільйони за субсидії недоотримує Луцьк. Станом на перше січня 2018-го заборгованість по місту становить майже 127 мільйонів гривень.

На таку ситуацію вплинуло і те, що кількість отримувачів субсидій значно зросла, адже їх надають 46-ти тисячам сімей. Про це на оперативній нараді розповіла директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода.

Через те, що кошти за субсидії не надають, місцеві комунальні підприємства опинились у надто скрутному становищі, а ДКП «Луцьктепло» вже знову попередили про відключення від газу та електроенергії. Крім того, нещодавно підприємству виписали штраф через затримку сплати податків на три дні. Керівник Валентина Малютіна неабияк стурбована таким станом підприємства. Дивіться більше у сюжеті Sfera-TV.Lutsk.

Як бачимо, комунальні підприємства штрафують за мінімальні затримки у платежах, хоча, з іншого боку, держава місяцями не повертає десятки мільйонів гривень за субсидії. Ймовірно ситуація має одну з двох причин: або урядовці не розрахували обсяги субсидійних видатків і на них банально бракує коштів, або ж такі затримки є одним з важелів тиску на місцеву владу. В будь-якому разі, крайніми залишаються працівники комунальних підприємств і прості лучани. 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024