Назвали причину масового отруєння школярів луцького ліцею №22

23 Січня 2023, 09:16
Зʼявилися перші результати епідрозслідування, яке провели у луцькому ліцей №22 через масові скарги школярів 1359
Зʼявилися перші результати епідрозслідування, яке провели у луцькому ліцей №22 через масові скарги школярів

В Центр контролю та профілактики хвороб поступили повідомлення про випадки інфекційних захворювань серед учнів Луцького ліцею №22.

З цього приводу розпочали епідрозслідування, під час якого відібрали проби зразків із зовнішнього середовища, харчових продуктів, біоматеріал від дітей та персоналу школи для проведення бактеріологічних та вірусологічних досліджень. При проведенні досліджень в готових стравах, сировині та воді патогенних та умовно патогенних мікроорганізмів не виявили. Про це йдеться на сторінці Волинського ОЦКПХ.

За результатами проведених молекулярно-генетичних досліджень методом ПЛР біоматеріалу від хворих виявили збудник ротавірусної інфекції.

Нагадаємо, школярі луцького ліцею №22 днями почали масово скаржитися на слабкість, нудоту, блювоту та порушення травлення. Через це навчальний заклад тимчасово перейшов на «дистанційку».

Організували медичне спостереження за станом здоров’я учнів з метою активного виявлення хворих. 

На сьогодні отримали повідомлення на 16 хворих, це учні Луцького ліцею № 22. Хворі скаржилися на загальну слабість,  порушення травлення (нудота, блювота, рідше — діарея, незначне підвищення температури тіла). Захворювання протікають в середній та легкій формі важкості. Лише одна дитина госпіталізована, всі решта лікуються  амбулаторно під наглядом лікаря.

Читайте такожМутнувато: хто викладатиме уроки миру в луцьких школах

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром