У Гірці Полонці плетуть зимові нашоломники для військових

22 Січня 2023, 10:50
У селі на Волині плетуть зимові нашоломники для військових 1186
У селі на Волині плетуть зимові нашоломники для військових

У Будинку культури села Гірка Полонка Боратинської громади волонтери плетуть зимові нашоломники для маскування військових. 

Використовують білі та сірі нитки зі старого одягу, – розповіла Суспільному волонтерка Валентина Шевчук.

Маскувальну амуніцію почали виготовляти влітку. Зі слів Валентини Шевчук, на один нашоломник йде п`ять мотків ниток. До роботи долучаються не лише жителі навколишніх сіл, а й волиняни з інших громад. Працюють волонтери без вихідних. Каже: перше замовлення було у жовтні, на сім нашоломників.

«Хлопцям вони сподобались. Потім ще було замовлення на 12 нашоломників. Зараз ми завершили замовлення на 30 нашоломників. І тепер у нас дуже велике замовлення на тисячу нашоломників», – розповідає волонтерка.

Роботу полегшує спеціальний механізм, який передали із села Велика Глуша Камінь-Каширського району, – розказує волонтерка Вікторія Лопанова. За допомогою нього вдалось пришвидшити роботу.

Пенсіонерка Тетяна Білецька в`яже шкарпетки для військових з перших днів війни. За цей час сплела до трьохсот пар. Нині жінка зшиває нашоломник.

За сім місяців волонтерської роботи сплели майже пів тисячі кікімор, – розповіла волонтерка Валентина Шевчук. Зараз займаються різними запитами військових: плетуть шкарпетки, килимки, передають продуктові набори на передову.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024