Для лучанина-прикордонника волонтери назбирали гроші на тепловізор за два дні

20 Січня 2023, 13:49
Сімʼя Співачуків 1032
Сімʼя Співачуків

За два дні волонтери назбирали гроші на купівлю тепловізора для лучанина, військового-прикордонника Василя Співачука. Про збір у соцмережі оголосила його донька-школярка Софія.

 

Суспільному Софія Співачук розповіла, що 24 лютого прокинулася від того, що почула, як тато-прикордонник збирає речі. Нині він боронить Україну на східному напрямку. Донька каже: спілкуються з татом телефоном, за весь час повномасштабної війни додому він приїжджав лише раз.

 

Мама Софії – Анна Співачук працює ортодонтом у стоматології. Половину робочого дня вона у клініці, решту часу – волонтерить в гуманітарному штабі «Ангар», де очолює медичний відділ.

Дружина прикордонника опрацьовує запити підрозділів сил оборони, ліки потім передають в місця їхньої дислокації. Частину препаратів та медобладнання — у лікарні та госпіталі.

Жінка говорить, що волонтерство допомагає пережити всі події, які відбуваються в її родині.

«Сидячи вдома – це дуже важко. Плюс працюючи, розумієш, що ти щось робиш, щоб наблизити нашу перемогу. Тому всі, побачивши пост, долучилися і ми зібрали на тепловізор», – каже вона.

Донька військового Софія каже: за час повномасштабної війни, в Ангарі зібрали гроші на десятки тепловізорів для різних підрозділів, нині закривши збір на тепловізор для її тата, волонтерки продовжують приймати донати на дрони та десять автівок.

За час повномасштабної війни в гуманітарному штабі «Ангар» зібрали понад 50 мільйонів гривень, – розказала керівниця Ольга Валянік.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром