Центри для сортування сміття планують відкрити у ще двох мікрорайонах Луцька

20 Січня 2023, 13:04
Центр управління відходами 1122
Центр управління відходами

У Луцьку уже декілька місяців поспіль працює центр управління відходами «Чистий Луцьк», який приймає відсортоване сміття і відправляє його на переробку.

 

 

Загалом тут приймають від громадян відсортований пластик, скло, одяг, меблі, техніку, батарейки, лампи, будівельне сміття та новорічні ялинки. Таким чином вдається трохи розвантажити основний сміттєвий полігон у Брищі та навчити людей правильно сортувати відходи, аби зберегти довкілля. Про це пише ВСН.

Центр знаходиться на вулиці Трункіна, 7, що на Дубнівській, і дорога туди трохи займає часу у лучан з інших мікрорайонів. Тому в «Чистому Луцьку» планують розширення.

«Ми плануємо зробити схожі центри управління відходами ще на двох локаціях – в мікрорайоні ЛПЗ та 40-го. Це дозволить охопити більшу територію міста і лучанам буде зручно добиратися до таких центрів. Загалом наша мета – розвантажити сміттєвий полігон у Брищі. Чому пластикові пляшки мають десятиліттями гнити на полігоні, якщо вони можуть піти на переробку», – розповів фахівець зі зв'язків з громадськістю Павло Березюк.

 

Центр управління відходами «Чистий Луцьк» працює без вихідних з 7:00 до 20:00 за адресою: місто Луцьк, вулиця Трункіна 7. Телефон: 097 234 4680.

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром