У Луцьку поліцейські штрафують пішоходів без світловідбивачів

20 Січня 2023, 12:24
У Луцьку поліцейські штрафують пішоходів без світловідбивачів 1021
У Луцьку поліцейські штрафують пішоходів без світловідбивачів

У Луцьку патрульні інспектори штрафують пішоходів, які в темний час доби виходять на дорогу без світловідбивачів. В умовах недостатньої видимості поліцейські під час патрулювання дивляться, чи не порушують правила водії та пішоходи.

Про це розповіла поліцейська управління патрульної поліції області Іванна Проць, передає «Суспільне».

З її слів, почастішали аварії через людей, яких не встигають вчасно помітити водії, зокрема, під час відімкнень електроенергії в місті.

«В темному одязі його може бути видно лише з 5 метрів, якщо людина вдягає світлоповертаючі елементи і водій рухається з увімкненим світлом фар, його вже видно на відстані 130-150 метрів. Оскільки правопорушень збільшилося, зараз почали притягувати і накладати штраф», – говорить Іванна Проць.

Один із рейдів патрульні провели на проспекті Грушевського, де, як зазначили, пішоходи порушують правила часто. Чоловік, котрий перебіг дорогу поза переходом, отримав штраф – 250 гривень.

Лучанка Надія, яка також оминула пішохідний перехід, зазначила: поспішала в аптеку. Поліцейські провели з нею профілактичну бесіду, наголосивши на необхідності носити світловідбивні елементи на одязі в темну пору доби. Також жінці вручили флікер.

«Правильно зробили, просто я подивилась і думала, що це перехід, а там просто...» – додала жінка.

Ще один рейд – на вулиці Коновальця. Інспектори зупинили чоловіка, який йшов проїжджою частиною в темному одязі. Як з'ясувалося, пішохід був в стані алкогольного сп’яніння. Чоловік отримав штраф у 680 гривень.

«Не можна переходити, тим більше ще в стані алкогольного сп’яніння, бо ДТП стаються саме через це. У вас вже не така реакція і ви не можете зреагувати, раптом автомобіль буде виїжджати десь. Штраф складає 680 гривень», – сказав інспектор поліції Андрій Саливончик.

Зараз частішають випадки порушень правил дорожнього руху саме пішоходами, – говорить інспектор поліції Андрій Саливончик.

Згідно зі статтею 127 КУпАП за порушення правил дорожнього руху пішоходам загрожує 255 гривень штрафу. Якщо при цьому вони були в нетверезому стані – 680 гривень. Зі слів речниці волинських патрульних Анни Цисюк, в Луцьку від початку року за порушення правил дорожнього руху оштрафували 647 пішоходів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром