ЛНТУ розвиватиме сферу кібербезпеки та штучного інтелекту у співпраці із Польщею

19 Січня 2023, 17:41
ЛНТУ розвиватиме сферу кібербезпеки та штучного інтелекту у співпраці із Польщею 1033
ЛНТУ розвиватиме сферу кібербезпеки та штучного інтелекту у співпраці із Польщею

Розвиток досліджень у галузі штучного інтелекту та кібербезпеки має вирішальне значення сьогодні і також матиме важливе значення в процесі повоєнної інноваційної трансформації української економіки, що здійснюється із залученням польських партнерів.

Асоціація ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Конференція ректорів польських технічних університетів уклали меморандум про створення університетського кластера у сфері штучного інтелекту й кібербезпеки у місті Люблін. Про це інформують на сайті Луцького НТУ.

Луцький національний технічний університет представила ректорка Ірина Вахович у супроводі першої проректорки Надії Ковальчук. Разом з іншими учасниками заходу, ректорка ЛНТУ узяла участь в обговоренні актуальності розвитку штучного інтелекту та важливість вдосконалення системи кібербезпеки України у воєнний період.

Відтак, захід відбувся  під почесним патронатом дружини президента Республіки Польща Агати Корнгаузер-Дуди та спрямована на організацію ІТ-навчання українських жінок, які нині перебувають в Польщі «INCUBATING FREEDOM for Ukraine – Adapting Women to Digital Economy».

Підсумком конференції «ІНКУБАЦІЙНА СВОБОДА – повоєнна інноваційна трансформація України» стало підписання угоди та відкриття програми «PERSPEKTYWY ACADEMY», метою якої є оснащення ІТ-навичками щонайменше 30 тисяч жінок-біженців з України.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром