У храмі в Теремно зняли ікону російського імператора Миколи ІІ після публікації на «Район.Луцьк»

18 Січня 2023, 12:54
У храмі в Луцьку зняли ікону російського імператора Миколи ІІ 2283
У храмі в Луцьку зняли ікону російського імператора Миколи ІІ

З іконостаса нижнього храму луцької Хрестовоздвиженської церкви у районі Теремно в Луцьку прибрали ікону останнього російського імператора, – про це після спілкування із настоятелем повідомив «12 канал».

Нагадаємо, що з 2017 до цього часу в іконостасі храму знаходилась ікона останнього російського імператора Миколи ІІ із сім’єю. Цей факт викликав суспільний резонанс після того, як на нього звернули увагу журналісти Район.Луцьк 12 січня цього року.

Священник, який також є секретарем волинської єпархії УПЦ МП, каже, що рішення далось важко, адже для нього Микола ІІ такий же святий як Ісус Христос. Він переконує, що не вбачає у зображенні імперський символ, а причиною обурення вважає російську національність царя (насправді більшість предків та дружина монарха були німцями).

Журналісти одразу ж спростували таку маніпуляцію та нагадали про репресивну та відкрито антиукраїнську політику Миколи ІІ.

Микола Бондарук підтвердив, що навчався у росії та заявив, що попри це виступає проти нинішньої війни.

«Я так само страждаю сьогодні, бо на нас напали, топчуть чобіт чужий. Нашу землю взриває, б'є і це не війна, це щось страшніше війни, бо війна це коли військові дії», – каже настоятель Хрестовоздвиженського храму.

Також отець запевняє, що не підтримує дій Московського патріарха Кирила.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром