Для луцьких школярів викладатимуть уроки миру

11 Січня 2023, 17:02
На базі ліцею №27 відбулося підписання меморандумів про взаєморозуміння 1622
На базі ліцею №27 відбулося підписання меморандумів про взаєморозуміння

Луцьк відвідала делегація, котра є амбасадором міжнародної організації HWPL.

Її очолив Джозеф Сонг — директор філії HWPL у Вашингтоні. –Закласти миролюбність у кожну людину по усьому світу» — цю фразу можна вважати девізом міжнародної організації HWPL, що запустила проект «Освіта миру». Про це йдеться на сайті міськради. 

На базі ліцею №27 відбулося підписання меморандумів про взаєморозуміння для здійснення проєктів миру і розширення міжнародного співробітництва. Їх завізували очільники дванадцятьох закладів освіти Луцької громади. Можливо, саме тому Програма освіти миру теж складається з 12 уроків. На них розглядатимуться фундаментальні поняття: мир, подяка, повага, любов, взаємопідтримка.

Уроки миру в українських школах викладатиме безкоштовно вчитель HWPL. Від міжнародних партнерів він отримує навчальний матеріал. Також за потреби спікер може запрошувати на свою лекцію лідерів думок громади. На уроках акцентуватиметься увага на ненасильницькому вирішенні конфліктів. Приводитимуться приклади агресивної політики росії, її механізмів та правил, що суперечать світовим юридичним нормам.

У лютому 2022 року, одразу після вторгнення росії, HWPL виступила з офіційною заявою, в якій засудила війну і закликала вивести війська з території України та дотримуватися принципів міжнародного права. HWPL у співпраці з журналом BusinessWoman провела Міжнародну конференцію «Відновлення миру в Україні» для гуманітарної підтримки, а також провела інформаційну кампанію на підтримку України, зібрала і надала їй гуманітарну допомогу.

В знак пошани до міжнародної структури та роботи, яку вона провадить на теренах України, директорові філії HWPL у Вашингтоні Джозефу Сонгу освітяни вручили волинський коровай. А вихованці ліцею №27, одягнувшись у народні строї, заколядували, а потім виступили з піснею і танцем. Закінчилася зустріч спільним фото.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром