Для Луцька створили новий проморолик, який присвятили Миколі Голованю

09 Січня 2023, 16:42
Кадр із відео 1723
Кадр із відео

Презентували новий проморолик Луцька, над створенням якого працювали півтора роки.

Його презентацію присвятили памʼяті Миколи Голованя, який святкував би день народження 9 січня. Про це йдеться на сторінці «Луцьк – приємне відкриття» у фейсбуці.

«Місто, його образ, його душу, його суть творять люди. Люди, які тут жили усе своє життя чи тільки короткий його період, які живуть у ньому зараз, працюють, творять... Люди змінюють місто, а місто змінює їх.

Люди залишають по собі слід. Цей слід може бути різним і залежить від величі людини: замок, перемога, будинок, дерево, рекорд, художнє полотно, вірш чи пісня. Один чи багато... Але цей слід залишається в місті, в його історії, в його аурі. Одні сліди навіки вкарбовують своїх творців у скрижалі історії зі знаком + чи -, інші — лишаються непомітними і стираються вітрами часу.

Цей проморолик ми готували довго, більш ніж 1,5 роки. Впродовж цього часу змінювались концепції, сценарії і герої. Коли він був вже майже готовий, на нашу землю прийшла ВІЙНА. І все знову змінилось. Але ми не відмовились від початкової ідеї показати дух міста і людей, які його творять. За час зйомок хтось із героїв ролика досягнув нових вершин майстерності, хтось став Героєм України, хтось переміг на Євробаченні, хтось пішов боронити рідну землю, а когось із них не стало... Тепер, коли щодня ми втрачаємо рідних, близьких і знакових для нас та суспільства людей, особливо гостро відчуваємо цінність кожного. Особливо гостро розуміємо, як важливо встигнути вшанувати кожного, хто цього вартий, ВЧАСНО.

Цей ролик мав стати черговим, а став знаковим. Бо відображає нашу суть, зв’язок поколінь і єдність історії в Луцьку.

Сьогодні, 9 січня 1943 року, народився Микола Головань — митець, скульптор, волинський Гауді, натхненний дивак і почесний громадянин Луцька. Більшість знає його як творця будинку-вернісажу (чи луцького будинку з химерами, хоч сам Микола Микитович дуже не любив цієї назви). А насправді, він автор сотень і сотень скульптур, які встановлені в Луцьку і не тільки (лише його будинок прикрашають понад 500). Він був для міста людиною-епохою, адже понад 40 років творив свій дім, який, без перебільшення, став одним із символів Луцька», – пишуть автори відеокліпа. 

До слова, режисером роботи є Олексаднр Стеренчук, оператором – Антон Аношин.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром