Багато чи мало: як працюють вчителі у луцьких школах

10 Лютого 2018, 07:45
Учитель за роботою 7530 Джерело: Дзеркало Коломиї
Учитель за роботою

Перевірка зошитів, заповнення журналу та підготовка до олімпіад і конкурсів.

Окрім, викладання певного предмету, вчителі займаються й іншими справами.

Ми вирішили з’ясувати, яке  навантаження у освітніх працівників та чи не шкодить воно навчальному процесу. За словами директора 3-ої школи у Луцьку Віктора Савчука, одне з найважчих для вчителя занять - класне керівництво.

Учитель більшу частину свого дня присвячує учням, перебуваючи в школі та дивлячись за їх дисципліною. А вже вдома, його чекає купа неперевірених зошитів та ненаписані конспекти на завтра. Навряд чи за такого розпорядку людина наступного дня піде на роботу сповнена сил та енергії. Філолог Наталія Марцинюк любить свою роботу, хоча ділиться і певними труднощами вчителювання.

Більше у сюжеті Sfera-TV.Lutsk.

 

Хоч у державі і намагаються здійснювати освітні реформи, але діють вони не завше так, як би хотілось учителям. Зміни потрібні аби не завантажити, а полегшити роботу освітніх працівників, що дало б можливість підвищити якість вчительської праці. Зокрема, у школі села Забороль стараються зменшити роботу вчителів із документами.

Очевидно, праця учителя не мала б зводитись до безперервної та одноманітної діяльності. Аби якісно та глибоко ділитися з учнями своїми знаннями, виховувати в них сучасних, самодостатніх людей, педагог повинен мати час та енергію для самоосвіти, участі в суспільному житті, зрештою, для повноцінного особистого життя.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024