«КП «Луцькі ринки» не потрібне Луцьку», – експерт Тарас Яковлев

09 Лютого 2018, 13:13
Тарас Яковлев 6603
Тарас Яковлев

Експерт ЦРУ Тарас Яковлев розвіяв міф, що комунальне підприємство «Луцькі ринки» є вигідним для міста Луцька.

Про це він заявив під час круглого столу 8 лютого.

За його словами, підприємства, які займаються ринковою діяльністю в Луцьку, сплачують 8% орендної плати. І це дає достатньо серйозні надходження в бюджет, тобто, є однією зі складових дохідної частини бюджету міста.

А от скільки платитиме саме це підприємство, Яковлеву важко сказати. Та ставка орендної плати становить 1%, тобто, воно апріорі не може платити більше орендної плати за землю, ніж платять комерційні структури.

«Якщо підприємство не має жодної інфраструктури, то будуватиме її за кошти з міського бюджету. Чи це буде вигідно для міста, я дуже сильно сумніваюся. Чи їх повернуть в бюджет, ніхто не знає. Окрім того, бізнес-плану ніхто ніякого не представив. Скільки воно зароблятиме і за рахунок чого, теж не показали. Зазначили одне, що буде менша орендна плата», – прокоментував експерт.

Зі слів Яковлева, зменшення орендної плати – це спекулятивний показник, який зорієнтований в першу чергу на те, щоби зацікавити людей на першому етапі, якось заманити, обманути, але чи в подальшому це дасть можливість працювати ринку з такою орендною платою, яку вони анонсують, експерт дуже сумнівається.

Якщо КП «Луцькі ринки» функціонуватиме, то до бюджету міста надходитиме менше коштів, ніж сьогодні. Крім того, в розвиток цього підприємства треба буде вкладати мільйони гривень з бюджету міста.

Читайте також: ТОП-5 проблем, які виникають через створене КП «Луцькі ринки»

Коментарі
14 Липня 2018, 17:01
Головне аби хапуги Горгута та його банди не було і все наладиться
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром