Діти з Підгайцівської громади стали призерами міжнародного фестивалю у Ризі

28 Грудня 2022, 13:09
Діти з Підгайцівської громади стали призерами міжнародного фестивалю у Ризі 1479
Діти з Підгайцівської громади стали призерами міжнародного фестивалю у Ризі

Підгайцівський зразковий аматорський ансамбль танцю «Гармонія» здобув перше місце у Міжнародному фестивалі творчості української молоді «Балтійські зорі», який відбувся з 20 по 23 грудня у Ризі.

Про це повідомили на сайті Підгайцівської громади.

Вихованки «Гармонії» під керівництвом Тетяни Салімухи підготували та представили три номери у номінації сучасна хореографія та спільний номер з колективом «Соняшник» ГО «Батьків і дітей з синдромом Дауна».

Зі слів Тетяни Салімухи, нагородження учасників фестивалю відбулося під час круїзу на кораблі «Baltic Qween». За перше місце у міжнародному фестивалі «Балтійські зорі» колектив з Підгайців нагородили кубком, грамотою та подарунками.

Під час подорожі на лайнері діти не лише виступали, але й відпочивали. Для них підготували екскурсії, прогулянки, святкові шоу-програми, розваги. Діти побували у Литві, Латвії, Естонії та Швеції.

Варто зазначити, що фестиваль у Ризі організовує уродженка села Підгайці Ольга Берга, яка багато років мешкає у Латвії  та очолює там Український центр дітей та молоді.

Головний концерт «Балтійських зір» відбувся 20 грудня в ризькому Палаці культури «Ілгуціємс». Потім учасники відправились в Таллінн. Звідти на паромі – до Стокгольма. У великому концертному залі лайнера також відбувалися концерти молодих українських талантів.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром