Від Чернігова до Луцька: баскетбольний «хайлайт» останнього тижня

08 Лютого 2018, 13:38
Гравці «Старого Луцька» так і не змогли подолати Едуарда Федчука та його «Володимирівку» в черговому турі АБЛ-2018 3706 Джерело: АМФВ
Гравці «Старого Луцька» так і не змогли подолати Едуарда Федчука та його «Володимирівку» в черговому турі АБЛ-2018

«Старий Луцьк» повернувся на переможний шлях у Першій лізі, а в Аматорській баскетбольній лізі відбулися два цікаві протистояння.

Довго ж уболівальникам луцького колективу довелося чекати продовження виступів у чемпіонаті України серед команд Першої ліги.

Минулий рік завершився двома поразками від «Житомира» та гарячою командною дискусією з лідером «Старого Луцька» Дмитром Швагринським. А доки екс-гравця «Волиньбаскета» не було з командою під час двох виїзних протистоянь із «Черніговом», у клубі з’явився ще один новачок для такої ролі – 40-річний Олег Салтовець.

Читайте також: «Тайм-аут на районі»: від холодних поразок до теплих країв

На перший погляд екс-баскетболіст БК «Києва» та БК «Донецька» більше підходив би до першої частини назви нової команди, однак у Чернігові господарі місцевого паркету протидії наддосвідченому велетню нашої команди не знайшли. Його 62 очки у двох поєдинках забезпечили дві більш ніж упевнені «вікторії» «Старого Луцька» - 72:55 та 89:64. Наступні ігри команда Володимира Журжія проведе знову-таки на виїзді – проти «Київ-Баскета».

Таблиця Першої ліги чемпіонату України з баскетболу
Таблиця Першої ліги чемпіонату України з баскетболу

 

А посеред цього тижня Дмитро Швагринський разом з Едуардом Федчуком грали уже проти «Старого Луцька» – у рамках Аматорської баскетбольної ліги вони захищають кольори «Володимирівки». Граючи лише з однією заміною, одному з лідерів чемпіонату вдалося добре розпочати гру – першу чверть «блакитно-чорні» виграли з рахунком 18:8. А зусиллями Швагринського та Федчука їм вдалося втримати такий відрив аж до кінця поєдинку – 70:60.

Лідери першості з «Університету» грали проти дебютантів ліги – «Каменя-Каширського». Попри відчайдушний спротив новачків змагань, підопічним Петра Глушка з кожною чвертю вдавалося нарощувати перевагу в рахунку. До кінця гри вона сягнула солідних 44 очок, а самі «студенти», не в останню чергу завдяки Володимиру Шевчуку (28 набраних очок) дісталися тризначної позначки особистого результату – 100:56.

Таким чином, «Старий Луцьк» та «Камінь-Каширський» залишаються поки що єдиними командами першості без перемог. «Університет» та «Володимирівка», у свою чергу, «окупували» перші дві сходинки турнірної таблиці АБЛ, хоча прихованими лідерами змагань все ще є їх чинні чемпіони з «Чаклунів».

Таблиця Аматорської баскетбольної ліги Луцька
Таблиця Аматорської баскетбольної ліги Луцька

 

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром