Перший запуск генератора та обкатка: як зробити все правильно

16 Грудня 2022, 12:03
Генератор РЕКЛАМА 17512
Генератор

Для того, щоб генератор послужив довго та ефективно, важливо правильно здійснити перший запуск та пройти етап обкатки.

Для початку, обов'язково ознайомтеся з інструкцією з експлуатації, що надається виробником техніки. Більшість покупців цього не роблять і суттєво знижують моторесурс своєї техніки.

Грунтуючись на поради спеціалістів сервісних центрів, рекомендується використання бензину з октановим числом, рівним 92. Використання бензину з марки АІ95 та АІ98 через наявність у складі «присадок» згубно позначається на поршнях та клапанах двигуна, приводячи його до швидкого зношування.

Правила обкатки генератора

Щоб правильно обкатати бензиновий генератор, важливо пам'ятати, що в процесі обкатки утворюється багато металевої стружки, тому заміну масла в картері слід здійснювати своєчасно.

Перша обкатка генератора триває близько 20 годин для генераторів із чотиритактним двигуном та 10 годин для двотактних двигунів.

Як було сказано вище, за час обкатки в масло потрапляє велика кількість стружки, воно швидко втрачає свої властивості і стає темного кольору.

Під час обкатки бензинового генератора рекомендується дотримуватись наступних правил:

  • Двигун бензинового генератора в процесі обкатки не повинен працювати в «холосту»;
  • У процесі обкатки (перші 20 годин) бензогенератор навантажувати на всю потужність не рекомендується. В іншому випадку, генератор можна вивести з ладу або суттєво скоротиться термін служби двигуна внутрішнього згоряння;
  • Не можна забувати про першу заміну масла в генераторі, оскільки масло втрачає свої властивості;
  • При першому запуску генератора потрібно дати попрацювати двигуну в «холосту» приблизно 20-30 хвилин;
  • Не рекомендується давати в момент обкатки працювати двигуну (з повітряним охолодженням) генератора більше двох годин без перерви.

У процесі обкатки бензинового генератора відбувається притирання деталей в двигуні. Заводські деталі всередині двигуна мають невелику шорсткість, яка повністю зникає за процес обкатки, а деталі стають гладкими.

Слід зауважити, що в момент обкатки генератор може вести себе непередбачувано: «глохнути», сильно деренчати.  В процесі робота генератора стабілізується і надалі двигун працюватиме, як годинник.

Під час першого запуску обов'язково перевірте рівень масла в картері двигуна, після чого залийте бензин у бензобак генератора і здійсніть запуск двигуна. Дайте попрацювати генератору 20 хвилин без підключення до будь-якого навантаження.

Наступні 20 годин бензиновому генератору в момент обкатки не можна працювати без навантаження, але й навантажувати його на 100% потужності також не рекомендують. Тому в наступні 20 годин обкатки генератора до нього можна підключати не більше 50% від потужності. Як правило, в перші пʼять годин генератор навантажують не більше ніж на 30%, потім підвищують навантаження, але не більше ніж на 50%.

Після обкатки двигуна бензогенератора слід замінити масло і свічку запалювання, підтягнути болти і відрегулювати зазор клапанів (за потреби).

З ремонтом та діагностикою бензинових та дизельних генераторів у Луцьку допоможуть за адресою вулиця Карбишева, 1. Звертатися можна за номерами телефонів:

  • 050 513 87 05
  • 050 418 01 00

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром