Волиньобленерго просять розробити справедливі графіки відключень світла

13 Грудня 2022, 11:57
Волиньобленерго просять розробити справедливі графіки відключень світла 1860
Волиньобленерго просять розробити справедливі графіки відключень світла

Луцька міська рада звернулася до Волиньобленерго з проханням розробити справедливі графіки відключень світла та чітко їх дотримуватися.

Про це йшлося на позачерговій сесії міської ради 13 грудня, повідомила журналістка Район.Луцьк.

Юлія Дацюк попросила звернутися до Волиньобленерго з проханням переглянути графіки відключень електроенергії, чітко дотримуватися цих графіків, а в разі аварійних відключень повідомляти споживачів про терміни ліквідації аварій.

Депутатка Алла Надточій зазначила, що котельні потрібно забезпечити альтернативними джерелами живлення, зокрема дахові котельні, які вимикаються разом із будинками, адже за її словами з графіком 4 через 4 труби в будинках замерзають.

Мер Ігор Поліщук відповів, що кошти на генератори уже виділили і зараз це питання активно пропрацьовується.

«Потрібно забезпечити котельні обладнанням плавного пуску котлів, щоб генератори не згоріли за першого ж пуску. Також у нас є нічна бригада, яка під час увімкнення світла виїжджає і запускає котельні. Проте, щоб забезпечити усі дахові котельні генераторами, потрібен час і кошти. Наразі ми робимо все можливе, щоб вирішити це питання», – додав міський голова.

Депутати проголосували за звернення, текст якого подаємо нижче:

«Внаслідок масованих ракетних атак російської федерації і пошкодження об'єктів критичної інфраструктури тривають планові та аварійні відключення електроенергії.

Щодня ПрАТ «Волиньобленерго» оприлюднює графіки планових погодинних відключень електроенергії у населених пунктах Луцької міської територіальної громади, на які орієнтуються їх жителі та суб'єкти господарювання.

Місцеві жителі та суб'єкти господарювання вже тривалий час гідно переживають усі випробування війни, підлаштовуючись під складні реалії сьогодення, а саме: встановлюють альтернативні джерела живлення,  раціонально використовують електроенергію, переводять максимальне споживання енергоресурсів на нічний час, вживають інших заходів, що мають на меті зменшення навантаження на енергосистему міста та країни в цілому. Завдяки цьому, в місті продовжують працювати критично важливі підприємства, лікувальні та освітні заклади, суб’єкти дрібного та середнього підприємництва, центри надання гуманітарних послуг населенню тощо.

Проте, останніми днями, значно зросла кількість аргументованих та обґрунтованих скарг, які надходять на адресу Луцької міської ради від населення та бізнесу громади, щодо несправедливості у черговості, кількості та тривалості відключень електроенергії.

Варто зауважити, що чітка логістика та неухильне дотримання графіків відключень електроенергії дасть змогу бізнесу та населенню якісно планувати свою діяльність в особливих умовах, зменшить втрати від виробничих збоїв, збалансує споживання енергоресурсів, стабілізує роботу суб'єктів господарювання, зменшить соціальну напругу. Окрім технологічних вимог, при розробці графіків віялових відключень електроживлення, потрібно акцентувати увагу на дотриманні соціальної справедливості та рівності усіх споживачів.

Враховуючи вищевикладене, ми, депутати Луцької міської ради, звертаємось до Вас з вимогою:

1. Переглянути графіки віялових відключень електроенергії та забезпечити справедливу і рівномірну черговість розподілу доступних потужностей між споживачами;

2. Чітко дотримуватися анонсованих графіків відключень електроенергії;

3. У разі аварійних відключень негайно повідомляти населення та суб’єктів підприємництва щодо прогнозованих термінів ліквідації аварії».

Читайте також: Де у Луцьку не буде світла 13 грудня

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром