Нові тролейбуси та капітальний ремонт вулиць: у Луцьку затвердили програму розвитку

13 Грудня 2022, 10:50
Нові тролейбуси та капітальний ремонт вулиць: у Луцьку затвердили програму розвитку 2051
Нові тролейбуси та капітальний ремонт вулиць: у Луцьку затвердили програму розвитку

У рамках Програми соціально-економічного розвитку у 2023 році у Луцьку планують придбати 30 нових тролейбусів, очистити від мулу заплаву річки Стир та модернізувати тепло- і водопостачання.

Про це йшлося на позачерговій сесії Луцької міської ради 13 грудня, повідомляє журналістка Район.Луцьк.

Програму соціально-економічного розвитку на 2023 рік затвердили у міській раді. Пріоритетними напрямками програми є ті, які відповідають потребам воєнного стану. Зокрема, оперативна ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій, підтримання в належному стані захисних споруд та вдосконалення системи оповіщення. 

«Вся програма орієнтована на воєнний стан, на жаль, зокрема інфраструктуру, транспорт та реалізацію міжнародних програм. Проте, у разі позитивного сценарію, нашої перемоги, програма може переглядатися. Також вважаю, що місто знаходиться в такому стані, що може собі дозволити проєкти, які винесені в пріоритети. Гуманітарний сектор не буде фінансуватися за залишковим принципом, а матиме достатнє фінансування», – зазначив директор департаменту економічної політики Борис Смаль.

У тексті рішення йдеться, що оптимістичні прогнози на фронті дали можливість запланувати роботу в інших напрямках, а не лише забезпечення захисту населення. Серед них, наприклад, модернізація водопостачання та завершення реконструкції централізованого теплопостачання, очищення від мулу заплави річки Стир в районі вулиць Гнідавська-Ковельська, а також продовження програми «Безпечне місто». 

Також програма розвитку передбачає придбання 30-ти нових тролейбусів та ряд капітальних ремонтів, зокрема:

  • проспект Волі, 
  • бульвар Дружби Народів, 
  • вул. Володимирська, 
  • вул. Дубнівська, 
  • вул. Карбишева 
  • вул. Ковельська
  • скверу на проспекті Соборності (з облаштуванням скейт-майданчика для розваг)
  • скверу «Готель "Україна"» на вул. Винниченка 
  • скверу на перетині вулиці Огієнка та проспекту Перемоги 
  • скверу на розі вулиці Стрілецької та проспекту Грушевського

На сесії йшлося про те, щоб закласти у Луцьку індустріальний парк. За словами Ігоря Поліщука, над цим питанням працюють, проте наразі шукають земельну ділянку. Окрім цього, в рамках обговорення програми розвитку порушили питання розробки довгострокової стратегії розвитку міста. Директор департаменту економічної політики Борис Смаль відповів на це, що в умовах воєнного стану департамент не має стабільного стартового майданчика для початку розрахунків, необхідних для стратегії.

На виконання заходів цільових програм Луцької міської територіальної громади бюджетом громади на 2023 передбачили 1,06 мільйона гривень.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024