Кафедральна: зняли з переліку історичний об'єкт

06 Лютого 2018, 21:56
Підвали на вулиці Кафедральній, 13 2257
Підвали на вулиці Кафедральній, 13

Лучанин Ігор Левчук поскаржився на те, що цінну пам'ятку архітектури на Кафедральній, 13 зняли до переліку.

Про це він написав у Facebook-групі «Збережемо древній Лучеськ».

Нагадаємо, що активісти частенько зазначали, що під загрозою знищення опинилися старовинні підвали, які відкопали на цій території. Там проводились будівельні роботи, які то призупинялися, то знову відновилювалися

Активіст Ігор Левчук зазначив, що не зважаючи на зупинення робіт, зустрічі з чиновниками різних рівнів, листи, відкрите досудове розслідування й спробу арешту прокуратурою міста ділянки, де розміщена пам'ятка на Кафедральній, 13, посадові особи Управління Культури ОДА зняли з переліку цей унікальний історичний об'єкт.

«Тихенько, не повідомивши і не запросивши висновків в жодного спеціаліста та фахівця. За чотири дні до Нового року... Жодним законом така процедура не врегульована. Жодних законних підстав це робити не було. Крім грошових. Пам'ятка не втратила предмету охорони. Вона лишається археологічно, історично та архітектурно цінною. Навіть після знищення стрільчуком-баюком-рудецьким її поверхневої частини. Пам'ятаєте як ця братія публічно брехала вам всім про турботу за пам'яткою і бажання зберегти... Так ось... Ця мерзота мусить бути покарана. Жодних підстав для забудови ділянки і досі немає. Хто готовий підключитись щоб зупинити подальше знищення пам'ятки, долучайтесь! Тільки коли нас буде багато, ми зможемо зберегти історію нашого міста нашим дітям... Потрібен громадський резонанс і конкретні відставки. В іншому випадку, так і лишатимемось бидлом, на кшталт цих мерзенних і убогих зайд чинуш», – йдеться у дописі.


Фото з допису Ігоря Левчука
Фото з допису Ігоря Левчука

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром