«Таксі на «бляхах» потрібно гонити батогом», – очільниця служби таксі в Луцьку

06 Лютого 2018, 17:56
У Луцьку будуть стоянки для таксистів 6497
У Луцьку будуть стоянки для таксистів

У Луцьку запроваджують мережу стоянок, аби сприяти розвитку здорової конкуренції між службами таксі та обмежити монополізм у місті. 

Про це повідомили на зустрічі з керівниками служб таксі в місті у вівторок, 6 лютого.

У Луцьку вже погодили 28 проектних схем стоянок. Ще шість доробляють, тобто йде погодження між ЖКГ і поліцією.

Виконком міської ради ще рік тому затвердив стоянки для таксистів, проте рік минув, а справу до кінця не довели.

«Є рішення виконкому, де затверджені стоянки, але їх поки в місті не встановили. І чим довше ми тягнемо цей процес, тим швидше втрачаємо ці стоянки. Люди, наприклад, просять на тих місцях зробити зупинку для маршруток, і в результаті її роблять. Тому чимшвидше потрібно виконувати рішення виконкому», – зазначив очільник громадської організації «Волинська асоціація перевізників таксі» Сергій Романчук.

Перший заступник міського голови зазначив, що як тільки потепліє, тобто на вулиці буде температура не менше +8 градусів, тоді й наноситимуть розмітку, щоб чітко було видно, де стоянка для таксистів. Потім ті місця позначатимуть знаками і й на картах.

«До того, як втратили рік, ми розробили концепцію. Ми зустрічалися з Миколою Романюком і його заступниками, з якими все утвердили. Проте знаків не видно й до цього часу. Тобто порядку в місті немає», – зауважила представниця однієї зі служб таксі в Луцьку Ольга Урбанович.

Плюс до того, за словами Урбанович, в місті дуже багато таксистів на «бляхах», власне через яких і розпочали цю справу зі встановленням стоянок для таксистів. Служби таксі хочуть, аби в місті був порядок, але сумніваються, що завдяки стоянкам зупинять «чорних» таксистів.

«Тому що вони є і будуть. Вони постійно десь беруться. Треба їх гонити батогом, проте цього ніхто не робитиме», – додала Ольга Урбанович.

Служби таксі також отримали завдання: скласти  «чорний список» по автомобілях, які неправомірно надають послуги таксистів. 

Читайте також: Винниченка: просять зробити двосторонній рух для таксистів​

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром