У Луцьку стартував показ театральних вистав про протидію насильству

10 Грудня 2022, 11:14
У Луцьку стартував показ театральних вистав про протидію насильству 1773
У Луцьку стартував показ театральних вистав про протидію насильству

В обласному центрі Волині театральним інтерактивом «ПРОтиДІЯ» 9 грудня стартувала серія тематичних вистав з протидії різним видам насильства.

Про це розповіла співорганізаторка, кураторка Освітнього хабу Волині Наталія Журавльова, передає Суспільне.

З її слів, початок проєкту планували на березень цього року, втім повномасштабна війна внесла корективи. У рамках проєкту «ПРОтиДІЯ» каже Наталія Журавльова, планують відвідати з виставами міські та сільські школи по всій області.

Під час заходу учням однієї з луцьких шкіл на сцені Волинського обласного театру ляльок презентували першу виставу під назвою «Вольф». Грали її семеро учасниць місцевої творчої студії.

Зі слів акторки Злати Симчук, вистава розповідає про біль та булінг.

«Ми хочемо донести, що зі всім можна боротися. Ніколи не можна здаватися. І ви не завжди можете бути винними у булінгу», – каже Злата Симчук.

Через інтерактив у виставі глядачам, зокрема, підліткам, роз’яснювали їхні права та навчали, як реагувати на різні прояви насильства. Глядачка Поліна Диковицька говорить: прийшла, аби дізнатися, як можна протидіяти булінгу.

Проєкт «ПРОтиДІЯ насильству» започаткований у партнерстві з Патрульною поліцією області. Інспектор Олександр Таровський зазначив: головне – не мовчати.

Олександр Таровський

«Про це потрібно говорити постійно. Якщо це під час освітнього процесу – викладачам або людині, яка відповідає за цей освітній процес. А ще – вдома, своїм друзям, щоб про це знали. Зокрема, поліція про це не знає до того часу, поки нам про це ніхто не скаже, або не напише заяви, або не повідомить на лінію «102», – говорить патрульний.

З початку року до поліції Волині надійшло понад 11,5 тисячі викликів про домашнє насильство, з них підтвердилися 2 289, щодо яких склали протоколи, – розповіла речниця Нацполіції області Ольга Бузулук.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром