Студенти ЛНТУ зможуть проходити практику в Італії

10 Грудня 2022, 14:32
Студенти ЛНТУ зможуть проходити практику в Італії 2003
Студенти ЛНТУ зможуть проходити практику в Італії

У рамках робочого візиту до ЛНТУ прибув президент італійської Асоціації U.C.M. Foggia Paolo Brescia. Він зустрівся із першим проректором ЛНТУ Надією Ковальчук та професорсько-викладацьким складом факультету митної справи, матеріалів та технологій.

Основною темою перемовин була можливість проходження практики в Італії студентами, що навчаються за професійними напрямами у галузі харчової промисловості та готельно-ресторанної справи. Про це йдеться на сайті Луцького національного технічного університету.

За словами іноземного партнера, туризм в Італії уже досягнув рівня промисловості і нині ця сфера потребує фахівців. Проєкт партнерства із закладами освіти допоможе сформувати професіоналів саме в італійському туризмі і за результатами практики, студентам навіть можуть пропонувати укладати професійні контракти на працевлаштування.

Суть проєкту полягає у тому, що здобувачі уже в січні 2023 року повинні зареєструватися на курси італійської мови та тематичні майстер-класи. Звісно, вивчення мови є важливим критерієм участі в програмі, адже завдяки їй, студенти легше опановуватимуть практичні навички в Італії.

Навіть якщо здобувачеві важче даватиметься вивчення нової мови, їм нададуть відповідний супровід, а згодом вони зможуть надолужити володіння італійською у мовному середовищі.

«У Південній Італії люди більш відкриті і зі всією душею відносяться до студентів, вони потребують комунікації. Роботодавці разом зі студентами проводять вільний час, цікавляться їхнім життям, разом вечеряють і спілкуються.

Деякі здобувачі можуть відноситися до вивчення мови безвідповідально, але насправді, це дуже вадливо для подальшого проходження практики, аби уникнути проблем та відставання від програми», – додає президент Асоціації.

Поряд із вивченням мови, студенти опановуватимуть практичні аспекти роботи офіціанта, піцейоли та помічника кухаря на майстер-класах, а також пройдуть курс НАССР.  І тут варто зазначити, що усі курси фахівці проводитимуть безкоштовно. Після професійної підготовки, молодь зможе готуватися до поїздки в Італію, де практика триватиме з червня по вересень.

Додають, що Асоціація покриває фактично усі витрати, а це: проїзд в обидві сторони, проживання, триразове харчування  та страхування. Водночас студенти отримуватимуть платню за свою роботу у закладах харчування, в залежності від професійного рівня, від 450 до 1200 євро на місяць.

Цікаво й те, що долучитися до програми практики можуть і ті студенти, які не навчаються за відповідними спеціальностями в галузі туризму та харчової промисловості, але прагнуть опанувати саме цю сферу і продовжувати у ній працювати.

А оскільки, ЛНТУ став першим закладом освіти на Волині, який долучився до подібної співпраці з італійськими партнерами, то наш ЗВО може стати таким собі, регіональним центром, який об’єднуватиме здобувачів інших закладів освіти області на курсах та майстер-класах.

В умовах війни в Україні зі складнощами у перетині кордону стикаються студенти-чоловіки. Утім, запевняють в Асоціації, якщо вони прагнуть розвиватися у професії і проходити практику, вони можуть відвідувати безкоштовні навчальні курси і долучитися до групи в Італії, як тільки це буде можливо в умовах воєнного стану.

Окрім цього, учасники перемовин обговорили ще й можливості співпраці у напрямі аграрних технологій та екології, адже і там є програми, якими студенти зможуть скористатися.

Насамкінець, сторони домовилися про подальше партнерство та розвиток актуальних проєктів і затвердили свої наміри, підписавши відповідні угоди про співпрацю.

Детальніше про умови проходження практики в Італії та актуальні терміни участі можна дізнатися у відділі міжнародних зв’язків та на сайті ЛНТУ [email protected], вул. Львівська, 75 (каб. 220); тел.+380332 74 61 50.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром