У Княгининку відкрили меморіальну дошку на честь загиблого бійця Михайла Приступи

03 Грудня 2022, 10:17
У Княгининку відкрили меморіальну дошку на честь загиблого бійця Михайла Приступи 1718
У Княгининку відкрили меморіальну дошку на честь загиблого бійця Михайла Приступи

У селі Княгининок Луцького району 2 грудня відкрили меморіальну дошку полеглому військовому Михайлу Приступі, який загинув 5 березня в боях під Ірпенем на Київщині.

Про це розповіла Суспільному мама захисникам Лариса Приступа.

Розмістили дошку пошани на будівлі школи, у якій він навчався Михайло.

Як розповіла мама Михайла, коли він загинув, було 27 років: «Йшла колона техніки на останньому мосту і вони були в засідці, і так вийшло – всі живі, а йому прилетіло».

Мама загиблого захисника Лариса Приступа

За її словами, син брав участь у Євромайдані. Після вторгнення російських військ, Михайло хотів воювати на фронті, однак його не брали. Бойовий досвід отримав у лавах Добровольчого Українського корпусу, – каже Лариса Приступа.

«Пройшов Широкине, Водяне, був до 2017 року. З 2019 року не зміг просто бути тут. Підписав контракт з 503 батальйоном морської піхоти, в жовтні цього року мав закінчитися контракт», – розповіла мама.

Брат загиблого Максим Притула поділився, що Михайло був, як усі інші хлопці, але Майдан його змінив: «Війна його змінила. Він став більш серйозним. Війна його розкрила, як людину».

Максим Приступа – брат загиблого бійця

Батько загиблого бійця не зміг приїхати на відкриття меморіальної дошки, бо нині теж захищає Україну у лавах Збройних сил.

На відкриття меморіальної дошки приїхала Єлена Ланівська, дівчина була нареченою Михайла. Вона родом з Чернівців, нині дівчина служить у Збройних силах України.

Єлена Ланівська – колишня наречена загиблого бійця Михайла Приступи

«Після прощання, я зрозуміла, що мені дуже важко повернутися в Чернівці, і я залишилася в Києві, займалася волонтерством. Вже влітку я пішла по мобілізації до лав Збройних сил», – розповіла Єлена Ланівська.

Вшанувати пам’ять Михайла Приступи прийшли рідні, друзі та односельці. Вчителька Михайла Ольга Яковлюк згадує його, як активного учня: «Міша був високим хлопчиком, сидів він ось на цих партах. Він був надзвичайно активним, він кругом був першим, він завжди у всьому брав участь».

Близькі та знайомі загиблого бійця на відкритті меморіальної дошки

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром