На Шопена у Луцьку більше не буде ботанічного саду, – еколог

05 Лютого 2018, 17:57
Луцький ботанічний сад 5884
Луцький ботанічний сад

Парк зі Слоником на Шопена у Луцьку більше не може називатися ботсадом, кажуть експерти-екологи.

Для цього у парку залишилося недостатньо видів рослин. Та і комунікації, прокладені через його територію, суперечать положенням про статус ботанічного саду. Про це ідеться у статті інтернет-видання Конкурент.

Парк заклали ще на початку минулого століття. А в 1977 році він опинився у підпорядкування Волинського педагогічного університету (сучасного СНУ імені Лесі Українки).  Університет намагався відмовитись від нього, і нині колишній ботанічний сад перебуває у занедбаному стані. 

За словами начальника управління екології Луцької міської ради Анатолія Гламазди, ботсад тут відновити неможливо, адже його статус передбачає обмеження у використанні території, а за багато років від часу його заснування на місці парку розвинулися різні комунікації. 

Ініціативу відновити ботанічний сад колись висувала і нинішня радниця міського голови Мар'яна Сорочук. За її словами, висновок про придатність території до функціонування ботсаду повинні зробити експерти. Але навіть якщо він буде негативним, тут все одно можна облаштувати чудову зелену зону для відпочинку лучан.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром