У Луцьку гвардійці підписали Меморандум про співпрацю з Волинською православною богословською академією

30 Листопада 2022, 18:00
Підписання Меморандуму 1191
Підписання Меморандуму

Керівництво волинського підрозділу Національної гвардії України та ректор Волинської православної богословської академії Володимир Вакін домовилися проводити спільні тренінги, зустрічі з ветеранами НГУ, учасниками бойових дій. Військова частина допомагатиме у проведенні практичних занять із підготовки військових священиків (капеланів).

Поглиблення взаємодії у сфері духовної освіти має значення, адже мова і віра стали тими фундаментальними речами, за які воює наш народ. Духовні потреби військовослужбовців сьогодні виходять на перший план. Спілкування зі священиками дає солдатам важливу підтримку і під час проходження служби, і в умовах бойових дій, - підкреслили нацгвардійці. 

Національна гвардія України забезпечує медичну та психологічну реабілітацію поранених військовослужбовців, психологічну реадаптацію звільнених з полону, надає їм можливість повернутися у стрій. Тому одним із важливих напрямків співпраці, вказаних у Меморандумі, є психологічно-емоційне відновлення військовослужбовців та їхніх сімей.

Після підписання документа сторони обмінялися пам’ятними подарунками. Ректор академії Володимир Вакін провів для гвардійців цікаву екскурсію, розповівши про багату історію цього закладу і сучасні підходи в богословській освіті. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024