Княгининок: як здійснили довгоочікувану мрію місцевої поетеси

05 Лютого 2018, 12:23
Галина Терлецька 4608
Галина Терлецька

Княгининівська громада продовжує брати участь у проекті «Громада на мільйон». Цього разу ОТГ об’єдналася і здійснила мрію місцевої поетеси Галини Терлецької: назбирали кошти для того, щоб видати її книгу.

Всі учасники проекту отримали ще одне завдання від інвесторки: за 48 годин здійснити мрію однієї людини чи сім’ї в громаді, тобто зробити щось корисне. Жителі Княгининівської громади втілили в життя мрію місцевої поетеси Галини Терлецької, яку в ОТГ знають мало не всі.

Живе вона одиначкою вже 13 років. Поховала рано чоловіка, а діти спілкуються з нею дуже рідко.  У громаді вважають, що її пісні та творчість потребують подальшого розвитку. Допомога їй потрібна однозначно, адже її матеріальне становище є не найкращим.

Місцева поетеса під час перевтілення
Місцева поетеса під час перевтілення

Жителі громади довго не барилися, а почали робити певні кроки, щоби втілити мрію Терлецької в життя. Зокрема, поставили по магазинах скриньки для благодійності, а також домовилися з Волинською друкарнею, в якій видадуть книжку.

Окрім того, мешканці громади влаштували для Галини Терлецької жіночий день перевтілення: привезли в перукарню, аби зробити їй нову зачіску.

«Не вірила, що це зі мною відбувається. Я вперше за 65 років була в перукарні», – поділилася поетеса.

Опісля жінку запросили до дитячого садочка, аби вона розповіла дітворі свої казочки. Там і вручили їй сертифікат на 15 тисяч гривень, який допоможе втілити її мрію в життя. Її радості не було меж.

Галині Терлецькій вручили сертифікат на 15 тисяч гривень
Галині Терлецькій вручили сертифікат на 15 тисяч гривень

«Я народилася заново, щоб жити і творити во ім’я народу і громади, яка мене любить», – розповіла щаслива Галина Терлецька.

Вже наступного дня поетеса зустрілася з директором друкарні і обговорила умови співпраці.

Всі впоралися з соціальною ініціативою на 100%. Проте інвесторка не нарахувала громадам жодних віртуальних грошей, адже те, що вони зробили для односельчан – безцінне.

Тому всі громади перейшли в наступний етап, де на них чекає ще не одне завдання.

Далі буде…

Нагадаємо, що минулого тижня всі об’єднані громади впоралися на відмінно з першим завданням – встановили рекорд України

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром