Як у Луцькому зоопарку пережили блекаут

26 Листопада 2022, 17:00
Як у Луцькому зоопарку пережили блекаут 1634
Як у Луцькому зоопарку пережили блекаут

Луцький зоопарк пережив блекаут, але продовжує працювати у критичних умовах.

Про це інформують на фейсбук-сторінці звіринцю.

Зазначають, що КП «Луцький зоопарк» без електроенергії геть сутужно (бо інших джерел опалення не має). Усі ці дні з 23 листопада отримували її по дві-три години двічі на добу. І за такий короткий час обігрівачі не могли забезпечити теплом підопічних на належному рівні.

«Його ж наразі потребує значна частина колекції: примати, холоднокровні, папуги, лемури. Якщо температура буде знижуватися, до цього переліку додадуться інші види», – пишуть в повідомленні.

У зоопарку виходять із ситуації різними способами.

«Наприклад, гріємо когось пляшками з теплою водою. Або даємо приматам додатково ковдри. При цьому, усвідомлюючи, що є безліч викликів щодо безпеки наших підопічних, працівники на території зоопарку чергують цілодобово. Навіть приготування їжі в умовах відсутності подачі електроенергії стало тим ще випробуванням», – зазначають у Луцькому зоопарку.

Керівництво підприємства потурбувалося про закупівлю альтернативних джерел тепла. Але, з огляду на ситуацію в державі, постачання придбаного генератора затримується. І цей термін, відповідно до умов договору, може становити чотири тижні.

«Усі підопічні колекції живі-здорові, а колектив працює з вірою у Збройні сили України. Ми знаємо: найтемніше перед світанком. І немає навіть найменшого сумніву, що цю російську чорноту здолаємо», – підкреслили в Луцькому зоопарку.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024