Зоопарк зміниться до невпізнаваності

13 Липня 2015, 11:03
6236

Луцьк в очікуванні грандіозного відкриття зоопарку після реконструкції, яке заплановане на жовтень. Занедбаний звіринець на очах оживає, осучаснюється і перетворюється на популярне місце для відпочинку лучан і гостей міста.

Територія містечка – близько 1200 метрів квадратних. Тут заплановані закрите приміщення і відкритий майданчик, де тварини зможуть відпочивати. Планують встановити пішохідні доріжки з бруківки, новий паркан, систему водопостачання та водовідведення, систему відеонагляду та зовнішнє освітлення всієї території зоопарку.

У зоопарку відтепер буде містечко для ведмедів і левів,  два великі літні майданчики з басейнами. Наразі тривають будівельні роботи.

Така інфраструктура пожвавить конкуренцію між рівненським та луцьким зоопарком, а, враховуючи, що до роботи долучені польські експерти, є усі підстави очікувати гідного результату. Реконструкція Луцького зоопарку відбувається згідно з проектом «Модернізація  зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму», який реалізовується відповідно до програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна" Луцької міської ради.

Цікаві деталі про те, як тривають роботи, чим навіяні зміни, а головне - що це все принесе лучанам - у репортажній розвідці та інтерв'ю з директоркою зоопарку Людмилою Денисенко спеціально для Район. Луцьк.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром