У Луцькій міській територіальній громаді буде Програма сприяння розвитку волонтерства

24 Листопада 2022, 13:41
У Луцькій міській територіальній громаді буде Програма сприяння розвитку волонтерства 1128
У Луцькій міській територіальній громаді буде Програма сприяння розвитку волонтерства

22 листопада до Луцька завітала делегація представників Офісу Ради Європи в Україні. Наразі Радою Європи розроблено типову Програму сприяння розвитку волонтерства міської територіальної громади на 2023-2027 роки (в рамках впровадження проєкту «Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні»).

Про це пише Департамент молоді та спорту Луцької міської ради

Декілька громад, в тому числі й Луцька міська територіальна громада, висловили своє зацікавлення у розробці та впровадженні такої програми. Тож, саме для якісної розробки місцевої волонтерської програми та проведення фахових консультацій представники Офісу Ради Європи в Україні відвідали Луцьк.

Першим пунктом стала зустріч із Луцьким міським головою Ігорем Поліщуком та заступницею Луцького міського голови Іриною Чебелюк. В ході розмови сторони обговорили важливість волонтерської роботи, особливо в сучасних умовах, механізми взаємодії та співпраці місцевої влади і волонтерських організацій, розповіли про історії успіху співпраці та виклики, які потребують розробки дієвих механізмів вирішення. Було також презентовано проєкт типової програми.

Керівники громади подякували членам делегації за співпрацю в рамках проєкту та готовність Ради Європи працювати з громадою.

У рамках візиту делегації також відбулась зустріч із структурними підрозділами Луцької міської ради. Під час цієї зустрічі детально розбирали кожен потенційний пункт програми відповідно до місцевих реалій та потреб. Зустріч відбулась у Центрі надання адміністративних послуг у місті Луцьку

Після цього члени делегації зустрілися у приміщенні Волинській обласній бібліотека для юнацтва з найбільш потужними волонтерськими організаціями громади. Адже саме їх бачення майбутньої програми є вкрай важливим. Під час зустрічі також обговорювали проєкт Програми та висловлювали своє бачення її майбутньої редакції.

Сподіваємось, що вже на найближчих сесіях міської ради Програму буде затверджено, вона стане дієвою та помічною для ще більш потужного волонтерського руху в громаді.

Адже, безсумнівно, волонтери – це ті люди, які на сьогоднішній день є нашими героями. В тому числі завдячуючи їхнім зусиллям, наша країна гідно протистоїть навалі ворога. Тому вкрай необхідним є підтримувати волонтерський рух.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром