Прилуцьке та тролейбуси: ТОП-5 незавершених проектів покійного мера Миколи Романюка

03 Лютого 2018, 17:15
Микола Романюк 3422 Джерело: Таблоїд Волині
Микола Романюк

Минув рік відтоді, як не стало Луцького міського голови Миколи Романюка.

Рівно рік тому, 3 лютого 2017-го, луцький мер відійшов у вічність, залишивши місто без надійного очільника. Микола Романюк очолював Луцьк протягом неповних двох каденцій. За цей час у його команди було чимало позитивних здобутків. Журналісти Район.Луцьк зібрали для Вас перелік незавершених проектів покійного міського голови та його команди, з якими все ще не впоралася нова влада. 

► Прилуцьке і межі міста 

Про розширення меж міста за рахунок добровільного об'єднання з прилеглими селами заговорили ще на початку впровадженя децентралізаційної реформи в Україні. Тоді нині покійний Микола Романюк уклав із сільським громадами угоди, по виконанню яких села можна буде приєднати до міста. Ішлося, зокрема, про село Прилуцьке, у створенні ОТГ з яким Луцьк був особливо зацікавлений. Тоді у міській раді уклали угоду, згідно з якою обласний центр обіцяв побудувати садочок, відремонтувати дороги та виконати ще деякі умови. 

Сьогодні кроків у цьому напрямку майже не робиться, а тому об'єднання села з Луцьком опинилося під загрозою.

Читайте також: Прилуцьке: перспектива об'єднання о обласним центром стає все туманнішою

► Тролейбуси 

Оновлення рухомого складу Луцького підприємства електротранспорту і до сьогодні є надзвичайно актуальним питанням для міста. У минулі роки команда Романюка почала процес закупівлі вживаних тролейбусів із Польщі, який, однак, не продовжили після смерті мера. Також зупинився процес впровадження електронної системи обліку пасажирів, на яку попередньою владою було витрачено з міського бюджету більше мільйона гривень. Нова команда вирішила не користватися напрацюваннями попередників, а зробити все заново: впровадити в місті картку лучанина. 

Читайте також: Квест по «ЛПЕ»: куди поділися валідатори за мільйон.

► Вулиця Лесі Українки 

Всі, напевно, пам'ятають скандал із кронуванням та вирубуванням дерев на центральній пішохідній вулиці міста. Тоді Микола Романюк зустрчався з обуреними лучанами, аби пояснити причини таких дій та розповісти про план реконструкції вулиці. Замість старих крислатих дерев на Лесі Українки у Луцьку мер хотів посадити невеликі декоративні деревця, за зразком кращих європейських міст. Така ініціатива, однак, не знайшла підтримки у лучан, які поміж гарним виглядом вулиці і комфортним затінком на ній обрали комфорт.

► Школа №27 

Саме за головування покійного Миколи Романюка у місті почали споруджувати нову школу. На будівництво навчального закладу гроші виділяли як із міського, так і з обласного бюджетів. До кінця 2017 року школу повинні були спорудити. Однак, сьогодні будівництво навчального закладу ще не завершене. Коли нова школа відкриє двері перед своїми учнями наразі невідомо. 

► «Безпечне місто» 

Ініціативу «Безпечне місто» команда покійного Миколи Романюка почала реалізовувати ще у 2015-му. Проект, що передбачає встановлення у Луцьку камер відеоспостереження, потребував для запуску всього 4 мільйони гривень з міського бюджету. Сьогодні майже все обладнання для функціонування спостережних пунктів у Луцьку закуплене. Залишилося його змонтувати і запустити, однак влада досі не поспішає цього робити. 

Замість того, аби посилювати безпеку у місті, представники міської ради виділяють кошти на посилення безпеки самої міської ради.

Читайте також: Розповіли, хто і як вестиме за Луцьком відеонагляд.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром