«Молодь їде за кордон у пошуках романтики», – очільник центру зайнятості на Волині

02 Лютого 2018, 17:28
Молодь масово їде за кордон через нзькі зарплатні 3434
Молодь масово їде за кордон через нзькі зарплатні

Очільник обласного центру зайнятості Роман Романюк заявив, що сьогодні є велика загроза на ринку праці – люди масово виїжджають за кордон на роботу.

Про це він розповів під час прес-конференції у п’ятницю, 2 лютого.

Тому, аби популяризувати роботу в Україні, центр наприкінці 2017 року впродовж двох місяців проводив активну інформаційно-роз’яснювальну кампанію під назвою «Живи та працюй в Україні», і проводить її дотепер.

За словами Романа Романюка, причина, чому люди їдуть за кордон працювати – це розмір заробітної плати.

«Нашим роботодавцям потрібно створювати конкурентні умови, підвищувати зарплату для того, щоб молодь і дорослі не їхали за кордон», – зауважив Романюк.

Ще однією причиною, чому люди виїжджають, є пострадянське закриття кордонів. Коли при Союзі всі кордони були закриті, то мрія про закордон була тільки мрією.

«Сьогодні кордони відкриті. І ще й до того в нас почав діяти безвізовий режим, тому поїхати за кордон стало ще простіше. Молодь їде в пошуках романтики, адже чому б не спробувати, коли ще молодий, коли є ще час для експериментів. Молоді люди хочуть спробувати відчути те, що таке робота за кордоном», – пояснив очільник центру зайнятості Волині.

Зі слів Романюка, приємно те, що багато хто повертається до нас з розумінням, що можна працювати й в Україні. Можливо, за трохи меншу зарплатню, але бути на місці, вдома, біля сім’ї, з друзями.

Тому центр зайнятості продовжує таку кампанію й надалі, якою охопили орієнтовно 50 білбордів у Волинській області.

Читайте також: Повідомили, що нового запровадили в обласному центрі зайнятості у 2017 році​

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром