В Лищі ремонтують радіаційне укриття на 450 осіб

14 Листопада 2022, 17:36
Ремонтні роботи 1097
Ремонтні роботи

В селі Лище, що в Підгайцівській громаді Луцького району, розпочали ремонт  радіаційного укриття на 450 осіб.

Про це повідомили на сайті Підгайцівської громади.

У Лищі розпочали ремонт даху протирадіаційного укриття для місцевого ліцею на 450 осіб. Разом з тим, запланували провести гідроізоляцію, утеплення стін та фундаменту будівлі, виправити минулі помилки, допущені при будівництві протирадіаційного укриття.

Якщо погода дозволить, роботи планують завершити до початку грудня. Наразі підрядники розкопують стіни та фундамент, звільнили будівлю від земельного покриву на даху. Після цього зачищатимуть стики між бетонними плитами, аби забити їх гідроізоляційною сумішшю, що не пропускатиме вологу.

«Під час підготовчих робіт виявили, що радіаційне укриття, яке будувалося ще у 1975 році, не має анкеровки, тож під час ремонтних робіт будівельники мають виправити це, аби усі залізобетонні блоки були зв’язані між собою металевою арматурою. Це дозволить зміцнити конструкцію, укріпити стіни та стелю. Після цього усі поверхні вирівняють та підготують до гідроізоляції та утеплення. Біля фундаменту облаштують дренажну систему з водовідведенням, щоб уникнути майбутніх підтоплень. В укритті прокладуть нові повітропроводи з припливно-витяжною вентиляцією», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Prozorrо, орієнтовна вартість робіт – 2 550 000 гривень.  Ремонт відбувається коштом місцевого бюджету.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром