В Палаці культури провели фестиваль «Професії, що зникають»

12 Листопада 2022, 10:46
Фестиваль професій у Луцьку 1499
Фестиваль професій у Луцьку

У Луцьку в Палаці культури провели фестиваль «Професії, що зникають».

Про це пише Суспільне.

Вишиті рушники, вироби з глини та соломи, меди – у Палаці культури на фестиваль "Професії, що зникають", зібралися майстри традиційних ремесел, – розповіла Тетяна Гнатів, директорка міського департаменту культури.

З її слів, фестиваль «Професії, що зникають» став завершальним етапом проєкт, який реалізовували в межах програми транскордонного співробітництва разом з польськими партнерами.

На фестиваль «Професії, що зникають» прийшла лучанка Світлана Богдан. Жінка колекціонує старовинні речі. Каже, що любить торкатися усього того, до чого торкалися не просто руки, а й душа, бо в таких виробах немає того, що називається стереотипне і повторюване.

Бджолярка Марія Шотік показує, як виготовити воскову свічку. Каже, що хоче розвінчати стереотип про те, що пасічники — це дідусі з брилем на голові. Ними можуть бути і жінки, – говорить пасічниця.

Анатолій Філозоф популяризує традиційну українську іграшку — виготовляє свищики з глини. Каже: такими автентичними виробами, наприклад брязкальцями, гралися діти чотири тисячі років тому.

Зі слів директорки міського департаменту культури Тетяни Гнатів, у заході взяли участь 15 майстрів народної творчості.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром