Збирали гроші на ЗСУ: у Луцьку провели патріотичний концерт

10 Листопада 2022, 15:11
Патріотичний концерт у Луцьку 1667
Патріотичний концерт у Луцьку

Творчі колективи з всієї Луцької громади провели патріотичний концерт у Луцьку.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

До Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, що відзначається 9-го листопада, творчі колективи Луцької громади підготували чимало цікавих атракцій. Поки бібліотеки презентували книжки солов'їною, а охочі писали диктанти, артисти виступали в клубах і на вулиці, популяризуючи українські танці та співи.

Цей процес розпочався ще три дні тому, зі стартом благодійного марафону «Разом переможемо», під час якого збирали гроші на ЗСУ. Локації для виступів колективи мали різні. Усього по місту їх нараховувалося понад десяток. Артисти зазначили:«Попри воєнний стан, сидіти, склавши руки, не можемо. Адже нині ворог нищить не лише наших людей, а й книгу, слово, традиції. Тому, популяризуючи своє, рідне, українці чинять супротив загарбникам, міцно тримаючи культурний фронт. Та й роблять реальну справу — допомагають армії».

На Театральному майдані свято розпочалося по обіді. Зачин зробив ансамбль бального танцю «Юність». Національні знамена та патріотична композиція додала виступу особливої, щемливої атмосфери. Тож не дивно, що багато лучан зупинялися і фотографували дійство на телефони.

Оплески на свою адресу зібрала й Зоряна Міщенко-Нестерук, виконавши пісню «Україна — це ми». А далі був хор «Джерела Волині», до складу якого входять понад двадцять учасників, заслужена артистка України Алла Опейда та ще кілька окремих виконавців з власними тематичними програмами. Ближче до вечора патріотичний концерт продовжився у Палаці культури.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром