«Команда міськради Луцька є непрофесійною та нелегітимною», – експерт ЦРУ

01 Лютого 2018, 16:54
Експерт ЦРУ Сергій Григоренко 2702
Експерт ЦРУ Сергій Григоренко

Представники громадської організації «Волинський центр розвитку урядування» вважають, що через нелегітимність команди-керівника в Луцькій міськраді, непрофесійність і зовнішнє управління 2017 рік ознаменували «роком провалу».

Повідомили це під час круглого столу в антикафе «Innerspace» у четвер, 1 лютого.

Учасники центру розвитку урядування вважають, що в минулому 2017 році багато що було втрачено і не зроблено.

За словами експерта Сергія Григоренка, команда «УКРОПу», яка є сьогодні в міській раді, якщо порівнювати її з командами попередніх міських голів: Антона Кривицького, Богдана Шиби чи Миколи Романюка, є нелегітимною. Тобто її не обирали всенародно, на відкритому голосуванні.

«УКРОП» не має легітимно обраного лідера, а досвід показує, що в місті це дуже важливо. Тобто, коли більшість виборців, яка прийшла на голосування, проголосувала за певну особу, то надала їй таким чином мандат на управління містом. Це додає впевненості обраній команді», – пояснив Григоренко.

Тобто лідерів обрали в міськраді, а не всенародно, тому їм бракує легітимності.

Другою проблемою цієї команди є недостатній професіоналізм.

«До прикладу, один із заступників працював лише рік депутатом міської ради. Я, наприклад, перед тим, як став секретарем міськради, був вісім з половиною років депутатом. Другий заступник, перед тим, як був призначений, керував невеличким підрозділом з п’яти людей.

Це можна заперечити і сказати, значний досвід має Григорій Пустовіт, який працював на посаді голови облдержадміністрації 4,5 місяці, і зараз на посаді секретаря міськради, але це не так. У нас із колегами складається враження, що Пустовіт всі свої посади просто відбуває», – зазначив Сергій Григоренко.

Тобто ніяких яскравих рішень, проривів, реформ за час його керування чи в області, чи на посаді секретаря члени організації не пам’ятають. Він не є, з їхньої точки зору, професіоналом.

Зі слів Григоренка, Ігор Поліщук теж є досить молодою людиною, якій ще треба достатньо багато вчитися.

«Можна знову ж таки заперечити і сказати, що є Григорій Недопад. Але аналізуючи його діяльність, як голови райради рік і чотири місяці, то жодних проривів, проектів, інвестицій в районі не було. Ми навіть запитували в Прилуцькій сільській раді, де зареєстрований Григорій Недопад, що за час його головування в Ківерцівській райраді з 2015 по початок 2017 року, його рідне село не отримало від Ківерцівської районної ради ні копійки. Тому в нього теж недостатньо професіоналізму», – зауважив Сергій Григоренко.

Команда в Луцькраді не є єдиним цілим, а сумішшю певних особистостей.

І третьою проблемою є зовнішнє управління. Якщо раніше у випадку Шиби, Кривицького чи Романюка була чітка особа, яка несла персональну відповідальність перед мешканцями міста, то зараз, на переконання «ЦРУ», ні Ігор Поліщук, ні Олександр Пустовіт не приймає остаточних рішень, а їх приймає Ігор Палиця (голова облради) та Олександр Товстенюк.

Отож, ці три проблеми, нелегітимність, непрофесійність і зовнішнє управління, говорять про те, що 2017 рік був провальним. 

Читайте також: Кожному своє ЦРУ: екс-заступники Романюка більше не хочуть бути колишніми

Анна МАНЮХІНА

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром