У Луцьку збиралася еліта українського флорболу

01 Лютого 2018, 14:22
Луцькі учасники Вищої ліги чемпіонату України з флорболу - команда «New Life» 5374
Луцькі учасники Вищої ліги чемпіонату України з флорболу - команда «New Life»

Спорткомплекс «Арена Спорт» приймав третій тур Вищої ліги чемпіонату України, а вболівальники гаряче підтримували луцьку команду «New Life».

Уже другий сезон волинський колектив з поки що досить екзотичного та незнайомого широкому загалу виду спорту захищає честь краю в елітному дивізіоні національної першості. І цього разу флорбольне свято на три дні перемістилося до Луцька, де відбувався третій тур змагань.

Усього у Вищій лізі беруть участь вісім колективів, а луцький «New Life» веде боротьбу за збереження прописки у дивізіоні. Після двох попередніх етапів, які відбувалися у Запоріжжі та Львові, «чорно-жовті» випереджали рівненські команди «Хоуп» та «Вулкан» за додатковими показниками та посідали шосту сходинку в турнірній таблиці.

Луцька команда на потіху власним вболівальникам (а підтримати християнський флорбольний клуб прийшла справжня торсида) була більш ніж близькою до перемоги у перших двох іграх. Утім, ведучи з відчутним розривом у рахунку, все ж поступилася конкурентам з «Вулкану» (7:8) та «Надії» з Коломиї (4:6). Щоправда, без тріумфальної радості не обійшлося – суботнього вечора «New Life» здолав інших принципових суперників з «Хоуп» - 7:6. У гольовому шаленстві проти київського «КФК» (за який, до слова, виступав досвідчений шведський легіонер) лучани також поступилися – 6:11.

Луцьких флорболістів гаряче підтримувала ціла торсида їхніх уболівальників
Луцьких флорболістів гаряче підтримувала ціла торсида їхніх уболівальників

 

За результатами туру нашим флорболістам вдалося залишитися на сьомій сходинці у Вищій лізі. Утім, не лише результат має значення для луцьких флорболістів.

«Насамперед, цей етап відзначився гарячою підтримкою та емоціями наших уболівальників, і саме вдома набагато приємніше було грати. Особливо зважаючи на те, що наш клуб, на відміну від інших, використовує у чемпіонаті лише власних вихованців, які постійно прогресують», – відзначив граючий тренер «New Life» Роман Тенкалюк.

Такі слова про молодих гравців від молодого наставника «чорно-жовтих» не випадкові. Нещодавно він став одним із тренерів збірної України з гравців віком до 19 років, тож як ніхто знає, що флорбол стає в країні все більш популярним видом спорту. «Наразі гра стає схожою на гру. У нас стараються взяти якнайбільше від флагманів флорболу – шведів та фінів, працюють над тактичними моментами та намагаються розширити географію чемпіонату України». Тож лишається тільки побажати луцьким флорболістам залишитися у елітному дивізіоні чемпіонату України й робити так, аби свято цього виду спорту в Луцьку було регулярним явищем.

Читайте також: Луцькі футзалістки вийшли до вісімки найкращих команд Кубка України

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром