У Луцьку спортсмен-переселенець готується до паралімпійських ігор

07 Листопада 2022, 09:43
Кирило Іванов тренується у Луцьку 1621
Кирило Іванов тренується у Луцьку

Спортсмен Кирило Іванов з Луганщини активно тренується на одно з луцьких стадіонів до паралімпійських ігор.

Про це пише Суспільне.

21-річний спортсмен-переселенець Кирило Іванов з Луганщини щодня приходить на луцький стадіон і займається зі своїм тренером – готується до паралімпійських ігор.

Кирило приїхав до Луцька пів року тому із селища Старокраснянка Луганської області. Займається спортом з дитинства, часто їздив на змагання, тому переїзд для нього не був проблемою. Мовного бар'єра, – каже, – також не відчув.

«Українською розмовляю літературно на високому рівні, тому що в закладі середньої освіти викладали дуже добре українську мову, і в закладі вищої освіти викладали дуже добре», – розповідає спортсмен.

Хлопець оселився в селі Княгининок. Тренує спортсмена викладач дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю Андрій Рожок. Розповідає, що Кирило Іванов є неодноразовим призером чемпіонатів України, виступає на кількох дистанціях з бігу серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату.

«Бігаємо чотири відрізки по 500 метрів, відпочинок 7 хвилин і додаємо переступання через бар’єр по хвилині», – розповідає Андрій Рожок про тренування.

Тренер каже, що у Кирила Іванова є всі шанси стати членом національної збірної паралімпійської команди України.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром