Туристи Боратинської громади здійснили краєзнавчу мандрівку

04 Листопада 2022, 17:30
Туристи з Боратинської громади 1762
Туристи з Боратинської громади

Туристи Боратинської громади здійснили краєзнавчу мандрівку у Жидичин та на озеро Базальтове.

Про це повідомили на сайті Боратинської сільскої ради. 

Днями вихованці гуртка «Пішохідний туризм» разом з наставником Віталієм Гнатюком здійснили краєзнавчі подорожі у Жидичин та на озеро Базальтове.

У Жидичині гуртківці відвідали архітектурний комплекс Свято-Миколаївського монастиря, вік якого сягає ще Х століття. Найбільшою святинею монастиря є виконаний у XVII століття список чудотворної ікони св. Миколая, яка зберігалася у монастирі з часів Київської Русі. Саме до неї, як пише Іпатіївський літопис, 1227 року приїздив на поклоніння сам князь Данило Галицький.

 

У монастирі зберігається також часточка мощей Святителя Миколая Мирлікійського, на честь якого освячено головний храм. Також туристи побували у Скиті Святого Духа — місці зародження чернечого життя в Жидичині. Саме пагорб «Святий дух», як його з давніх часів називають місцеві, вважається першим місцем розташування Свято-Миколаївського Жидичинського монастиря.

Під час подорожі на озеро Базальтове та базальтовий кар’єр школярі мали змогу зібрати власну невелику колекцію мінералів. Також гуртківці дізналися багато про гірську породу базальт і поклади цієї корисної копалини на Рівненщині. До слова, місцевий кар’єр завжди мав стратегічне значення. З базальту, видобутого в тутешніх кар’єрах, викладали бруківкою майдани Парижа, Брюсселя, Відня, Москви, Берліна і Варшави. Цікаву та пізнавальну екскурсію для учнів провів кандидат геологічних наук, викладач Волинського національного університету імені Лесі Українки Олександр Вовк.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром