У Луцьку пройшов День патрульного поліцейського

31 Січня 2018, 19:38
Патрульні і діти 1510
Патрульні і діти

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбувся День патрульного поліцейського.

Захід пройшов у середу, 31 січня. Повідомляє Волинська правда.

Його організували бібліотека та Управлінням патрульної поліції у Волинській області ДПП України в рамках програми ПОЛіС (поліція і спільнота), метою якої є налагодження співпраці між  громадою та поліцією заради безпеки та розвитку міста.

«Ми таку співпрацю із Патрульною поліцією провадимо вже два роки поспіль, відповідно організовуємо зустрічі та спілкування учнів загальноосвітніх шкіл та поліцейських. І ось зараз розпочали реалізовувати цю програму ПОЛіС», – розповіла у коментарі «ВП» методист Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Оксана Романюк.

Цього разу, в рамках проекту «Карта міста Луцька безпечного для дітей» учні 7-го класу луцької гімназії №18, маючи перед собою мапи різних районів Луцька визначали найбільш, на їх думку, небезпечні місця та показували їх на представникам Патрульної поліції. Відповідно, ці рекомендації та зауваження юних лучан, а також отримана від них інформація буде врахована при організації патрулювання вулиць міста.

«Такі заходи є дуже потрібними, адже вони передбачають виховання у школярів правової свідомості, профілактику правопорушень. Діти також знайомляться зі своїми правами та обов’язками. Також, звісно, формується взаємна довіра між юними лучанами та правоохоронцями», – зауважив у коментарі «ВП» інспектор відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Управління патрульної поліції у Волинській області ДПП України лейтенант Сергій Бадалян.

В ході заходу також була презентована «фотосушка» зроблених школярами світлин «Моя нова поліція».

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром