Новини районів: основні події 8-12 лютого

12 Лютого 2016, 20:00
1955 Джерело: lutsk.rayon.in.ua

Жахлива ДТП, підперта дев'ятиповерхівка, аптечні злодії та розфарбований двір – коротко про найважливіші новини тижня. 

Аби ви згадали про головні події, які відбулися саме у вашій місцині, Район.Луцьк пропонує порайонний огляд основних новин.

 

ЦЕНТР:

Фонтан на Театральному майдані
Фонтан на Театральному майдані

Лучанин просив міську владу облаштувати велосипедну доріжку по вулиці Глушець. Свою пропозицію опублікував у Єдиній системі електронних петицій, триває збір підписів.

На вулиці Шевченка поблизу ДЮСШ  водій машини Ауді А4 не впорався з керуванням і збив дорожній знак.

Пропонують відремонтувати фонтан. У центрі міста на Театральному майдані стоїть «руїна», яка колись була фонтаном, лучанин у системі електронних петицій пропонує відремонтувати його. Триває збір підписів.

Цього року планують прокласти асфальт у дворі будинку на вулиці Степана Бандери,13. Проте, поки що мешканці ходять по шматках асфальту, який завезли у жовтні 2015.

На вулиці П'ятницька Гірка у сквері біля Центру надання адміністративних послуг не світить один з трьох ліхтарів уже кілька днів.

На вулиці Богдана Хмельницького поблизу міської ради пошкодили ліхтар зовнішнього освітлення.

У супермаркеті дотепно нагадують про правила. На вулиці Лесі Українки у супермаркеті «Театральний» виставили наклейки із правилами торгівлі тютюном і алкоголем.

Рятувальники гасили несправжню пожежу. Щоб погасити імітовану пожежу, до корпусу університету Східноєвропейського університету, що  на проспекті Волі, приїхало п’ять пожежних машин, «швидка допомога», патрульні поліцейські та газова служба. Також на території організували штаб.

 

СТАРЕ МІСТО:

Центральний ринок
Центральний ринок

На Центральному ринку, який знаходиться на території Старого міста, зроблять платну парковку на 67 місць.

 

РІВНЕНСЬКА:

Нетверезий водій на автомобілі «Nissan Maxima» врізався в будинок. Внаслідок автопригоди водія із закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку госпіталізували у Луцьку міську клінічну лікарню.

 

55-Й МІКРОРАЙОН:

вулиця Липинського
вулиця Липинського

Пішохідний перехід поблизу гіпермаркету «Там Там» хочуть переоблаштувати на підземний. Таке прохання опублікували у Єдиній системі електронних петицій. Триває збір підписів.

Просять встановити світлофор для пішоходів на вулиці Карпенка-Карого. Проблему порушили на інтернет-ресурсі «Відкрите місто» і просять розглянути можливість встановлення  там пішоходного світлофора.

Водії біля дитячої поліклініки на вулиці Чорновола паркуються, як їм заманеться, тому зупинити маршрутку і сісти в неї практично неможливо.

Поблизу дитячого садочка № 40 на вулиці Липинського, 6 досі не навели лад на дорозі, хоч у міськраді прозвітували про протилежне.

 

РАЙОН ГУЩІ:

Будинок на вулиці Домни Гордіюк
Будинок на вулиці Домни Гордіюк

На вулиці Домни Гордіюк у будинку № 47 три під’їзди розфарбували у патріотичний синьо-жовтий, сірий і рожевий кольори. Таку ініціативу проявили самі мешканці будинку після Революції гідності.

Наряд поліції охорони затримав трьох молодих людей, які пограбували аптеку. Сигнал «тривога на об’єкті»  надійшов аптеки на вулиці Гордіюк, 39. Правоохоронці прибули на місце швидко й застали злодіїв «на гарячому».

На місці розритої теплотраси на вулиці Конякіна покладуть асфальт. Через заміну теплопроводу не встигли закінчити асфальтування усієї прибудинкової території до настання морозів,  тому роботи продовжать з настанням хорошої погоди.

 

МАЛООМЕЛЯНІВСЬКИЙ МАСИВ (РАЙОН КРАСНЕ):

Аварія на Львівській
Аварія на Львівській

Через порушення правил протипожежної безпеки загорівся дачний будинок на вулиці Володимирській. Погасили полум’я працівники Державної пожежно-рятувальної частини №2 та частини спеціальної пожежної техніки.

У жахливій ДТП на вулиці Львівській хлопця проткнуло трубою. Після зіткнення буса з легковиком постраждалого майже годину вирізали з машини.

 

ДУБНІВСЬКИЙ МІКРОРАЙОН:

На вулиці Дубнівській у дорожньо-транспортну пригоду потрапила вантажівка. У результаті ДТП ніхто не постраждав.

 

РАЙОН ДПЗ:

Наслідки аварії на вулиці Станіславського
Наслідки аварії на вулиці Станіславського

На вулиці Станіславського водій автомобіля «Мерседес» на швидкості врізався в маршрутку «9а». У «Мерседесі» знаходилося двоє пасажирів – чоловік і жінка. Швидка, яка приїхала на місце події, надала їм необхідну допомогу. В маршрутці ніхто не постраждав.

На вулиці Даньшина діти у садочок йдуть по калюжах. Вузенькою дорогою до дитячого садочка № 36 у негоду годі пройти, не намочивши ноги. На проблему мешканці скаржаться ще з минулого року.

 

33-Й МІКРОРАЙОН:

розриті тротуари на Соборності
розриті тротуари на Соборності

Мешканці скаржаться на дим поблизу житлових будинків на проспекті Відродження та вулиці Ветеранів, який виникає через вогнища у парку 900-річчя міста Луцька. Лучанка на сайті Єдиної системи електронних петицій запропонувала заборонити розведення багать у парку. Триває збір підписів.

Муніципали розігнали стихійний базар на проспекті Соборності. Департамент муніципальної поліції міської ради впродовж січня та лютого організовував чергування поблизу ТЦ «Гостинець», щоб ліквідувати стихійну торгівлю сільськогосподарськими продуктами.

На проспекті Соборності дев’ятиповерхівку підперли колодами, щоб не впала. Про те, що дім валиться, дізналися ще наприкінці минулого року. Аби не сталося біди, його підперли п'ятьма колодами. Наскільки надійне таке тимчасове підпирання стіни, лишається здогадуватися.

Через розритий тротуар на проспекті Соборності падають діти. Мешканці скаржаться на розритий тротуар між будинками №8 та №10. У департаменті житлово-комунального господарства розповіли, що все відремонтують,  як тільки будуть відповідні погодні умови.

 

РАЙОН БАЛКИ:

Працівники «Волиньгазу», не зумівши зайти в квартиру боржника, відключили газ у п’ятиповерхівці на вулиці Вороніхіна, 15. Згодом ситуацію владнали.

 

РАЙОН КІЧКАРІВКИ:

Комунальники планово обрізують дерева на вулиці Ковельській. Такі роботи виконують працівники КП «Парки та сквери міста Луцька» на замовлення департаменту житлово-комунального господарства міськради.

 

ЗАВОКЗАЛЬНИЙ РАЙОН:

Працівники цікавляться, чому підвищили вартість оренди на Завокзальному ринку. Депутат міської ради Анна Мовяк надіслала звернення голові Волинської обласної спілки споживчих товариств Марті Кандибі з вимогою обґрунтувати підвищення цін за оренду торгових площ на  ринку. З таким проханням до неї звернулися самі працівники.

 

40-Й МІКРОРАЙОН:

На вулиці Федорова, 1 будинки та гаражі розмальовані казковими героями. На одній зі стін багатоповерхівки зображено підводний світ, на іншій будівлі – персонажі з казки «Коза та семеро козенят». Ще на одній намальовані Колобок, дід та баба. Є й персонажі з відомого мультфільму про козаків.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром