Госпіталі у Луцьку отримали допомогу від німецьких благодійників

31 Січня 2018, 12:24
Луцьким госпіталям допомагають благодійники 4285
Луцьким госпіталям допомагають благодійники

Допомога від німецьких благодійників надійшла до обласного госпіталю ветеранів війни та Луцького гарнізонного військового госпіталю.  Шафи, ліжка, крісла та телевізори, які власник готелю в місті Герфорд передав БФ «Європейський дім», зробили лікувальні установи більш комфортними. 

Доправленням гуманітраних вантажів займається Юрій Дмитрук – голова Волинської обласної спілки ветеранів АТО та центру допомоги учасникам АТО. Сам він – учасник АТО, воював за Дебальцеве у складі першого батальйону територіальної оборони. Зараз докладає зусиль, щоб підтримати медзаклади, в яких лікуються побратими. Каже, що німці старшого покоління дуже прихильні до України, бо розуміють, що таке війна:

«Дуже стараються допомогти. Допомагають навіть завантажувати, маючи по 80-90 років, частково допомагають коштами, щоб доставити ці вантажі в Україну, тому що це дуже дорого: щоб вантаж сюди доїхав, необхідно близько двох тисяч доларів»

«Уся допомога вже розподілена між відділеннями», – розповідає головний лікар обласного госпіталю ветеранів війни Тетяна Масікова. Звісно, найбільше оновили відділення реабілітації учасників АТО. За рік їх у медустанові пролікували більше тисячі. І це вже не перша підтримка, яку фонд «Європейський дім» надає лікувальній установі.  Зі слів головного лікаря, співпраця з Юрієм Дмитруком та БФ «Європейський дім» дає можливість вирішити питання, що зараз не передбачені державним фінансуванням.

«Госпіталь фінансується відповідно до постанови Кабінету міністрів про норми грошових витрат на харчі і медикаменти, зарплата виплачується і комунальні послуги. Решта – це завжди скупенько, в усіх закладах. Вже два роки ми не закупляли м’який інвентар: постіль, простирадла, ковдри, подушки, а завдяки допомозі фонду «Європейський дім» і безпосередньо Юрію Дмитруку, ми ці питання вирішуємо», – каже Тетяна Масікова.

Частину гуманітарного вантажу отримав і Луцький гарнізонний військовий госпіталь. Дев’ять телевізорів та меблі вже використовуються в хірургічному, терапевтичному та неврологічному відділеннях.

Читайте також: Дитячій лікарні в Луцьку допомагають благодійники

Близько 15 гуманітарних вантажів Юрій Дмитрук разом із учасниками спілки ветеранів АТО доправили в Україну лише у 2017-му році. Не лише медичним, але  й освітнім закладам ця допомога вкрай необхідна. Зокрема, обласному ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, де навчаються діти учасників АТО та сироти.

2
Справа наліво: Юрій Дмитрук, Тетяна Масікова, Інна Николайчук, завідувачка відділення реабілітації учасників АТО та Віталій Пудлік, учасник АТО
Справа наліво: Юрій Дмитрук, Тетяна Масікова, Інна Николайчук, завідувачка відділення реабілітації учасників АТО та Віталій Пудлік, учасник АТО

Завдяки благодійникам вирішують питання з меблями та постіллю
Завдяки благодійникам вирішують питання з меблями та постіллю

1
Нові меблі в їдальні
Нові меблі в їдальні

1
Новий телевізор у госпіталі
Новий телевізор у госпіталі

Німці підтримують нас, бо знають, що таке війна
Німці підтримують нас, бо знають, що таке війна

 

Лариса АНДРІЙЧУК

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром